Jurnalism cetatenesc

Imi place ca se va schimba imaginea orasului

Ramona Nicolae
10 ian 2008 759 vizualizări
Piata Unirii va intra cit de curind in renovare, care este estimata a se incheia in 2010

In acest an, pe 24 ianuarie va fi ultima data cind Hora Unirii se va juca pe vechiul paviment din centrul orasului. Asta, deoarece Piata Unirii va intra in renovare. Potrivit declaratiilor primarului Decebal Bacinschi, lucrarile vor demara cit mai curind, dupa terminarea perioadei destinate depunerii contestatiilor. Proiectul presupune reabilitarea Pietei Unirii, a zonei Hotar si a celei arheologice, constructia unui Centru Mestesugaresc, reabilitarea Cinematografului "Balada", a Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" si amenajarea de parcari. Hotarul dintre provinciile istorice Moldova si Muntenia va fi readus in Piata, in locul sau initial. Valoarea acestui proiect este de 7,15 milioane euro si vor dura 18 luni. Ce parere au focsanenii despre acest proiect de renovare puteti citi in rindurile urmatoare:


Anica, 64 ani, pensionar, Focsani


"Nu am auzit ca Piata Unirii va fi renovata. Imi doresc mult acest lucru, dar sa nu fie doar un zvon. Sint curioasa de cum va arata si doresc sa faca ceea ce si-au propus. Sa iasa bine si frumos, dar sa nu uite de neputinciosi, de pensionarii nevoiasi."


Mariana Rotaru, 36 ani, Focsani


"Daca nu vor mai circula masinile pe aici nu va fi bine pentru soferi, cred eu. Stiu ca de cite ori se inchidea zona pentru un anume eveniment, masinile trebuiau sa ocoleasca Piata Unirii si nu era usor deloc. Dar pentru noi, cei care avem copii, va fi mai bine, deoarece vom avea mai mult spatiu unde copiii se pot juca linistiti. Sper si cred in acelasi timp ca va fi frumoasa noua infatisare a acestei zone. Imi place ca se va schimba imaginea centrului orasului, dar ar fi bine ca si parcul sa fie mai frumos amenajat. Acum este frumos pentru ca au fost sarbatorile, dar si in rest ar trebui sa arate la fel de frumos."


Maria Constantin, 55 ani, pensionar, Focsani


"Pina acum nu am auzit ca Piata Unirii va fi schimbata. Nu stiu daca tocmai asa ceva trebuie facut pentru acest oras sau pentru oameni. Multe persoane au nevoie de altceva, nu de o Piata a Unirii mai frumoasa. Sint oameni nevoiasi care trebuie sa aiba ce pune pe masa copiilor. Pentru cei cu bani cred ca va fi mai bine, ca au unde-si petrece timpul liber si unde se distra."


Florenta Dinita, 15 ani, eleva Colegiul National "Al. I. Cuza", Gugesti


"Nu stiam ca va fi renovata Piata Unirii. Daca vor avea loc niste schimbari cred ca va fi bine. O schimbare intotdeauna este binevenita. Daca nu vor mai circula masinile pe aici imi convine, deoarece putem avea un loc mai sigur si mai frumos unde ne putem intilni cu prietenii. De altfel, cred ca pentru multi va fi mai bine, indiferent de virsta fiecaruia, iar cei mici vor avea un spatiu mai mare si mai frumos de joaca. Nu stiam ca hotarul ce separa Moldova de Muntenia a fost cindva aici, in Piata Unirii."


Fanica Moldoveanu, 15 ani, eleva Colegiul National "Al. I. Cuza", Focsani


"Ma bucura sa aflu ca Piata Unirii se va schimba. Cred ca va arata frumos cu noile modificari. Reamenajarea inseamna schimbarea imaginii orasului, ceea ce ma bucura. Orice schimbare este binevenita. Probabil ca si diversele manifestari de peste an i-au determinat pe cei care conduc acest oras sa renoveze Piata Unirii. Atunci totul era schimbat in Piata Unirii. Circulatia masinilor era oprita citeva zile cit dura evenimentul si era chiar bine."


Mihai Enache, 40 ani, lucrator comercial, Focsani


"Am auzit vorbindu-se de renovarea centrului orasului, dar nu stiu sigur daca va avea loc. Este bine ca se va schimba Piata Unirii, numai sa fie ceva potrivit din punct de vedere arhitectural. Ceva care sa reprezinte acest oras. Poate ca era si timpul sa se schimbe imaginea acestei Piete, ca orice casa care se renoveaza. Sper insa sa aiba loc acest proiect."


Gheorghe Leu, 48 ani, muncitor , Focsani


"O schimbare intotdeauna este binevenita, ca si acasa, de altfel, dar in limita posibilitatilor financiare. Daca nu vor mai circula masinile in zona, asta e. Ne vom conforma, noi, soferii. Pe de alta parte, vom avea mai mult spatiu de plimbare, copiii vor avea un loc mai sigur si mai frumos de joaca. Speram, oricum, asa sa se intimple. Este bine daca Piata Unirii va avea o noua fata."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.