Jurnalism cetatenesc

Este un exemplu pozitiv pentru elevii lui, dar si pentru ceilalti

Ramona Nicolae
29 dec 2007 771 vizualizări
de sarbatori, un dascal din Focsani a dat dovada de caracter, ducind la Politie citeva mii de euro gasite pe strada

In aceasta perioada, in Focsani este cautat proprietarul unei sume importante de bani. Profesorul Bogdan Ciubotaru a gasit pe strada o suma importanta in euro si i-a predat la Politie imediat, sperind astfel sa-i redea linistea inainte de Anul Nou celui care si-a pierdut agoniseala. El nu a cerut nimic in schimbul gestului sau, ci doar sa fie anuntat cind proprietarul va intra in posesia banilor. Cadrul didactic a mai cerut si ajutorul Ziarului de Vrancea pentru identificarea proprietarului acestor bani. Politistii au ramas uimiti cind profesorul s-a prezentat cu banii, toti in bancnote euro. Cazurile in care sume importante de bani sint predate la Politie sint intr-un numar foarte mic. In cazul in care banii nu ajung la proprietarul lor, profesorul doreste ca acestia sa fie donati la un azil sau spital pentru a ajuta niste oameni care au nevoie de ei. Ce parere au vrincenii despre gestul profesorului puteti citi in rindurile urmatoare:


Jana Albu, 49 ani, casnica, Focsani


"Acest profesor este un om cu suflet, datorita faptului ca a predat suma de bani pe care a gasit-o. Asta dovedeste ca este un om cult, cu o anumita pregatire si un caracter aparte. Acest om merita laude si chiar si o recompensa. Sa-l ajute Dumnezeu in viata si sa aiba numai satisfactii in viitor."


Sevastita Calin, 70 ani, pensionar, Focsani


"Este un gest frumos ca nu a pastrat banii pentru el, dupa ce i-a gasit. Dupa parerea mea si un om simplu ar fi putut face la fel, nu doar un cadru didactic, care are o anumita conduita si un anume caracter. Este un gest de omenie cu adevarat. Chiar daca azi este o goana nebuna dupa bani, cred ca sint multi altii care ar face acelasi gest."


Petrea Arama, 75 ani, pensionar, Focsani


"Ceea ce a facut acest om este de laudat. Eu cred ca persoanele care cistiga bani fara munca sint oameni rai, fata de cei care traiesc doar din salariu si munca cinstita. Probabil ca s-a gindit la cel care a pierdut banii, la faptul ca a facut sacrificii pentru ei, poate nici nu are copii sau familia linga el, pe timpul cit munceste in strainatate. Este un gest de omenie special."


Lacramioara Ghita, 20 ani, Focsani


"Mi se pare absolut normal sa predea banii dupa ce i-a gasit. Probabil ca sint insa alti oameni care nu ar fi facut asa ceva. Daca suma de bani este mare, aceasta ar reprezenta o tentatie pentru multi altii. Presupun ca majoritatea oamenilor gindesc ca ar fi pastrat acesti bani pentru ei."


Gheorghita Banu, 20 ani, Focsani


"Cred ca sint si altfel de oameni, care daca ar fi gasit o suma de bani, ar fi pastrat-o pentru ei. Este o suma mare de bani care ar tenta pe foarte mula lume. Asta este societatea in care traim si vremurile care ne cer multi bani. Pina la urma, banii pot cumpara totul si astfel pot fi o tentatie pentru multi. Domnul profesor a avut un suflet foarte mare, cu o anumita mentalitate, de om corect, onest, civilizat."


Constantin Bandrabur, 69 ani, pensionar, Focsani


"Pentru ca a predat banii dupa ce i-a gasit dovedeste ca a avut o educatie buna de la parinti si apoi mentinuta si cultivata pe parcurs. Este un exemplu pozitiv pentru elevii lui, dar si pentru ceilalti. Daca ar fi multi ca dinsul ar fi mai bine poate pentru toti. Pe de alta parte, pot fi si oameni care nu ar face acest gest, ba mai mult, unii fura din buzunarele oamenilor."


Raluca Vas, 16 ani, eleva, Focsani


"Cred ca sint putini cei care ar da inapoi banii pe care i-ar gasi pe strada. Se gindesc ca mai intii le-ar folosi lor. Gindul te poate duce la ceea ce ai putea face cu acesti bani, pentru ca este o suma mare. Sint multi care gindesc asa, mai ales in preajma sarbatorilor, cind poti face multe lucruri cu ei."


Bogdan Partenie, 16 ani, elev, Focsani


"Eu m-as gindi ca nu as avea parte de niste bani gasiti, care nu sint ai mei. As proceda la fel ca acest profesor, adica sa-i predau imediat. Te mustra constiinta daca te folosesti de acesti bani, deoarece nu sint ai tai. Oricum, sint multe persoane care gindesc ca ar pastra banii pentru ei."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.