Jurnalism cetatenesc

Elogiu adus celor care respecta cu sfintenie «Juramintul lui Hipocrate»

Ziarul de Vrancea
29 dec 2007 8132 vizualizări
Era in vara anului 1986, cind echipajul ...

"Elogiu adus celor care respecta cu sfintenie «Juramintul lui Hipocrate»"


"Era in vara anului 1986, cind echipajul «Prietenii pompierilor», de la Scoala cu clasele I - VIII din Rimniceni, comuna Maicanesti, format din 4 fete si 4 baieti, reprezenta pentru a cincea oara judetul Vrancea la faza finala pe tara. Concursul s-a desfasurat in tabara de copii Bucsoaia, din judetul Suceava. In aceeasi vara, un alt echipaj format din 8 elevi, condusi de catre domnul profesor Strutinschi Virgil, participa la un concurs pentru formarea si educarea tineretului. Dintre acei tineri politicosi am discutat cu un elev din clasa a VII-a din municipiul Focsani, un tinar bine educat, frumos ca un Fat-Frumos din poveste si cu un zimbet aparte. Mi-a spus ca il cheama Bengus Cristian si ca parintii sint medici. Dupa un an, in 1987, fiind in centrul orasului Focsani, m-a salutat un tinar. L-am remarcat si l-am felicitat pentru faptul ca este elev la un liceu. I-am urat «succes». In «Ziarul de Vrancea» am citit un anunt despre «Clinica Hexamed» - Chirurgie Oftalmologie de pe strada Linistii din municipiul Focsani. Intrind la un consult de rutina, i-am spus domnului doctor ca numele de Bengus imi spune ceva si l-am intrebat daca in vara anului 1986 a fost in tabara la Bucsoaia. Cu o mare curiozitate mi-a raspuns «da». Aceeasi curiozitate am observat-o si pe fata doamnei doctor Popa Sanda, colega de operatii oftalmologice. I-am amintit domnului doctor ca profesorul care conducea, in anul 1986, echipajul «Prietenii pompierilor» este pacientul dumnealui si ca are, si acum, blindetea si surisul tinarului elev de 14 ani. Trei zile am fost martorul unor minuni pamintesti. Batrini si batrine, unii de peste 90 de ani, fara vedere de multi ani, plecau uimiti ca si-au recapatat vederea si ca acum vad cum arata nepotii si stranepotii lor. Alaturi de domnul doctor Bengus jr. lucreaza si doamna doctor Popa Sanda de la Clinica de Urgenta - Oftalmologie Bucuresti. Doi specialisti de renume, politicosi, care au dat si dau mare incredere nevazatorilor. Cabinetul domnilor doctori de pe strada Linistii da «liniste» in sufletul pacientilor din judetele Vrancea, Braila, Galati, Bacau. Alaturi de cei doi specialisti lucreaza si doamna asistenta Casandra, o doamna blinda, care, prin incurajarile sale da incredere celor bolnavi. In cele trei zile petrecute la Clinica Hexamed - Dr. Bengus Cristian, Chirurgie Oftalmologie, mi-am dat seama ca echipa operatorie formata din dr. Bengus Cristian si dr. Popa Sanda, respecta cu sfintenie «Juramintul lui Hipocrate»."


Va multumeste profesor Petrica Agapie,

Scoala cu clasele I - VIII, Rimniceni, comuna Maicanesti


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.