Jurnalism cetatenesc

Misterioasa Societate Benedict

Ziarul de Vrancea
21 dec 2007 1001 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Misterioasa Societate Benedict", de Trenton Lee Stewart, aparut la Editura Corint Junior, 2007, sub semnatura lui Radu Paraschivescu. Lectura placuta!

"Thriller pentru copii"


Ni s-a spus, si credem, ca exista viata dupa moarte. Dar vestile bune nu se opresc aici: exista literatura pentru copii si dupa Harry Potter. Iata un fapt cu adevarat reconfortant si mentionabil. "Misterioasa Societate Benedict" este o carte pe care ochiul cititorului galopeaza. Povestea se sustine, filtrul ironic se afla la post in fiecare capitol, personajele cuceresc prin candoare, prospetime si autenticitate. Trenton Lee Stewart stie sa transforme un roman pentru copii intr-un thriller pe care-l infuleci incovrigat in fotoliu. "Misterioasa Societate Benedict" are 576 de pagini, dar se poate citi in doua zile, fara sa-ti neglijezi celelalte rosturi. Ea aduce in prim-plan patru copii singuri, curiosi si isteti, pe care un personaj straniu, Domnul Benedict, ii convinge sa-si asume o misiune primejdioasa. Domnul Benedict e narcoleptic si are printre ajutoare o femeie insomniaca. Tincii alesi dupa un sir de teste pretentioase trebuie sa se infiltreze intr-o institutie pe nume Colegiul Academic pentru Copiii cu Rezultate Deosebite (prescurtat: CARD, citit pe dos: DRAC), unde un expeditor malefic trimite, cu ajutorul unor copii antrenati in conditii misterioase, mesaje vatamatoare pentru cei care le primesc. Colegiul se afla pe insula Nomansan, e condus de un anume K De Cortina si pare locul unde, la adapostul celor mai nevinovate lozinci, se desfasoara activitati care cresc tensiunea, accelereaza pulsul si provoaca sudori reci. Nu va spun cum se termina romanul lui Stewart (oricum, happy-endul face parte din conventia cartilor pentru copii), dar va invit sa va lasati antrenati in aventura. Merita, pe cuvint. Radu Paraschivescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.