Jurnalism cetatenesc

Mosul poate sa-mi aduca orice, surpriza sa fie

Ramona Nicolae
19 dec 2007 1792 vizualizări
luna decembrie este prin excelenta dedicata bucuriei, darurilor si colindelor, dar si manifestarilor pentru asteptarea lui Mos Craciun

Luna decembrie este o luna dedicata bucuriei, darurilor si colindelor, iar in aceasta perioada au loc tot mai multe manifestari organizate de unitatile de invatamint si nu numai, cu ocazia sarbatorilor de Craciun. Un loc aparte pentru multi dintre parinti il ocupa serbarile copiilor lor din gradinite sau scoli. Gradinitele, in mod special, au organizat pentru copii manifestari cu ocazia sarbatorilor de iarna, prilej cu care unii micuti l-au vazut pentru prima data pe Mos Craciun. Mosul vine ca sa rasplateasca acei copii care au fost cuminti si au invatat tot anul si sa-i vada pe cei ce au pregatit o serbare frumoasa si sa le aduca daruri pe masura. Ce manifestari au pregatit elevii cu ocazia sarbatorilor de Craciun si unde il asteapta ei pe Mos Craciun puteti citi in rindurile urmatoare:


Andreea Stefan, 11 ani, clasa a V-a, Focsani


"Nu stiu sigur daca vom face serbarea de Craciun anul acesta, pentru ca inca nu sintem pregatiti pentru asa ceva. Pina acum, am avut serbari in fiecare an, incepind cu clasa intii. Imi plac aceste serbari cu ocazia venirii lui Mos Craciun. Cu aceasta ocazie, in general, am avut spectacole cu dans mai mult decit cu poezii. O serbare mai speciala, care mi-a placut cel mai mult, a fost in clasa intii, cind am avut un spectacol cu abecedarul si cu anotimpurile. A fost cea mai frumoasa serbare."


Maria Elena Dinu, 11 ani, clasa a V-a, Focsani


"Nu stiu daca anul acesta vom avea serbarea de Craciun, deoarece nu sintem pregatiti prea bine. De fapt, vom organiza o petrecere unde vom dansa toti cei din clasa. Serbarea care mi-a placut cel mai mult pina acum a fost cea din clasa intii, pentru ca a fost un spectacol reusit, cu toate anotimpurile."


Andreea Lefter, 10 ani, clasa a V-a, Focsani


"Anul acesta cred ca vom avea de fapt o petrecere mai mult decit o serbare. In clasele I - IV am avut serbare in fiecare an, dar mie mi-a placut cea din clasa intii. Nu prea imi plac serbarile cu multa poezie, deoarece acestea nu imi plac in mod deosebit, ci cu mai multe dansuri. Ne pregatim pentru vineri sa facem o petrecere, cu dans si vom fi organizati in doua echipe care vor concura in fata unui juriu."


Mihaela Dima, 11 ani, clasa a V-a, Focsani


"Pe Mos Craciun il astept anul acesta mai mult acasa. La scoala nu mai facem serbare pentru ca sintem mai mari acum. Am avut in schimb in clasele I - IV spectacole cu ocazia Craciunului, unde dansam, cintam si aveam si citeva poezii de spus. Mie mi-a placut cel mai mult serbarea din clasa a IV-a, deoarece am facut o piesa de teatru si a fost ceva deosebit."


Andreea Zaharia, 11 ani, clasa a V-a, Focsani


"Acasa il voi astepta pe Mos Craciun si nu la scoala, deoarece sint sigura ca aici vine. La scoala nu mai avem serbare in acest an deoarece sintem mari acum, dar am avut in clasele I - IV diverse spectacole pentru Mos Craciun. Serbarea din clasa a IV-a mi-a placut cel mai mult, spre deosebire de cea din clasa intii, cind a fost cel mai greu."


Mihai Luca, 11 ani, clasa a V-a, Focsani


"Anul acesta il voi astepta pe Mos Craciun acasa, pentru ca sint sigur ca vine. Nu imi pare rau ca anul acesta nu mai avem serbare la scoala. In clasele primare in fiecare an am organizat spectacol pentru Craciun, cind a venit si Mosul. Am cintat, am recitat si am dansat atunci. Mie mi-a placut cel mai mult serbarea din clasa a III-a, deoarece a fost cu personaje frumoase."


Andreea Pislaru, 11 ani, clasa a V-a, Focsani


"Nu mai avem serbare anul acesta la scoala. Serbarea din clasa a VI-a mi-a placut mult pentru ca a fost ceva emotionant datorita despartirii de domnul invatator. Ne-a marcat in mod deosebit acel moment. Pe Mos Craciun il voi astepta acasa."


Sebastian Cirjan, 10 ani, clasa a V-a, Focsani


"Nu mai avem serbare anul acesta, ci o petrecere la scoala. Pina acum am avut serbare doar in clasa intii, iar in ceilalti ani s-au organizat doar petreceri cu ocazia Craciunului. Serbarea din clasa intii a fost cu specificul sarbatorilor de iarna si mi-a placut cel mai mult, in comparatie si cu cele de la gradinita. Eu nu mai vreau jucarii de la Mosul, pentru ca nu mai am virsta pentru ele, dar poate sa-mi aduca orice, surpriza sa fie."


Razvan Tudose, 11 ani, clasa a V-a, Focsani


"Anul acesta vom organiza o petrecere de Craciun la scoala. Serbarile de la scoala mi-au placut cel mai mult, nu cele de la gradinita. Acolo, fiind mai mici, aveam emotii si nu ieseau prea frumoase. Mosul a venit la noi pina acum in fiecare an, si la scoala si la gradinita. Jucarii nu mai astept de la el, ca sint mai mare acum, dar poate sa-mi aduca orice."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.