Jurnalism cetatenesc

Au fost subiecte usoare si s-au luat note mari

Ramona Nicolae
17 dec 2007 573 vizualizări
pentru acest an, vinerea trecuta, s-a sustinut ultima teza unica, pentru clasele a VII-a si a VIII-a, la limba si literatura romana

Elevii claselor a VII-a si a VIII-a au sustinut ultima teza cu subiect unic din acest semestru, la limba si literatura romana. Astfel, s-au incheiat emotiile pentru toti acesti elevi in acest an. Subiectele au fost elaborate de catre Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamintul Preuniversitar, potrivit programei scolare parcurse pina la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor. A fost extrasa varianta numarul 9 din cele 10 eleborate de CNCEIP. Gradul de dificultate al subiectelor a fost mediu, astfel ca, elevii s-au declarat multumiti de acestea, spunind ca unele au fost chiar usoare. Ce parere au avut elevii claselor a VII-a si a VIII-a care au sustinut aceste teze puteti citi in rindurile urmatoare:


Alexandra Scinteianu, 14 ani, clasa a VIII-a, Focsani


"Am iesit acum de la teza si pot spune ca a fost usor. Am fost pregatiti, cel putin eu, pentru ca ne asteapta admiterea la liceu. A fost mai usor si decit anul trecut. Ma astept sa iau o nota mare, chiar cea mai mare. Am luat si la matematica si geografie note mari. Oricum, sint multumita de aceste teze si de notele obtinute."


Ana Maria Georgescu, 14 ani, clasa a VIII-a, Focsani


"Am sustinut acum teza la romana si ma bucur, deoarece a fost usor. Pregatita am fost, pentru ca, fiind in clasa a VIII-a, ne asteapta admiterea pentru clasa a IX-a. Cea de a treia proba am sustinut-o la istorie si nici acolo nu a fost greu. Am terminat cu bine aceste teze si cu note bune."


Petronela Sandu, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Nu mi s-a parut ca a fost greu astazi la limba romana. Poate un pic mai greu a fost la matematica. Fiind prima data cind sustin teza cu subiect unic pot spune ca am avut emotii, mai ales la matematica. Cred ca vom fi mai pregatiti la anul in ceea ce priveste aceste teze, deoarece le-am inceput din clasa a VII-a si astfel vom fi obisnuiti cu emotiile si cu sistemul acesta. La anul, la cea de a treia materie, voi da teza unica la geografie."


Adina Musat, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Subiectele la romana au fost de nivel mediu. Am fost mai pregatita la matematica, unde am fost si mai sigura pe ceea ce fac. Consider ca, incepind din clasa a VII-a cu tezele unice, este mai bine in clasa a VIII-a deoarece vom fi mai pregatiti. Geografia mi-o aleg la anul pentru cea de a treia materie."


Diana Chiriac, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"A fost usor azi la romana si ma bucur ca am facut subiectele bine. Este mai bun acest sistem, adica sa incepem din clasa a VII-a cu tezele unice, pentru ca vom sti cum va fi la anul si ne putem pregati mult mai bine. La matematica m-am simtit mai pregatita, decit la romana. La anul voi alege istoria, pentru cea de a treia materie."


Stefana Camelia Grama, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Au fost usor si astazi la romana. Eu nu sint de acord cu acest sistem al tezelor unice. Era mai bine cind era capacitatea pentru ca invatai si stiai ce ti se da si toti cunosteau acel sistem. Capacitatea o consideram ca si un examen. Acum, aceste teze unice, sint ca si tezele obisnuite, numai ca subiectele se dau de la minister. La matematica, de exemplu a fost foarte simplu si nu prea doream asa ceva, pentru ca vroiam altceva. Au fost subiecte usoare si s-au luat note mari. As vrea ca pina la anul, cind voi fi in clasa a VIII-a sa se schimbe acest sistem."


Ionut Alexandru Negut, 14 ani, clasa a VII-a, Focsani


"A fost usor la aceste teze unice. Multi au luat note mari. Eu sint mai pregatit la matematica decit la romana, dar chiar si asa, astazi a fost usor. A fost ca la o olimpiada locala, adica usor. In clasa a VIII-a imi voi alege istoria la cea de a treia proba pentru ca este mai frumoasa decit geografia."


Laura Popescu, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Nu a fost greu, dimpotriva, au fost subiecte accesibile. Acest sistem cu tezele unice incepind din clasa a VII-a il consider mai bun, deoarece anul viitor vom sti cum este si poate vom avea rezultate si mai mari decit anul acesta."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.