Jurnalism cetatenesc

Nu avem inca oameni integri care sa conduca o institutie

Ramona Nicolae
15 dec 2007 653 vizualizări
Tudor Chiuariu a demisionat dupa mai putin de noua luni de la numirea lui in fruntea Ministerului de Justitie

Ministrul Justitiei a demisionat dupa mai putin de noua luni de la investirea in functie, printr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu. "Nu vreau ca disputele personale si politice sa afecteze activitatea si credibilitatea institutiilor statului", a motivat Chiuariu demisia sa. Desi nu a spus-o direct, acesta a recunoscut ca motivul pentru care a hotarit sa demisioneze este ancheta declansata impotriva sa de procurorii anticoruptie, care il suspecteaza de abuz in serviciu in dosarul "Posta Romana". Tudor Chiuariu sustine ca anchetarea sa ar reprezenta o "mascarada" pusa la cale de presedintele Traian Basescu, cu ajutorul unor "institutii incovoiate de servilism" si a promis ca se va intoarce atunci cind aceasta mascarada va lua sfirsit. Traian Basescu a facut un apel public pentru indepartarea din Guvern a lui Tudor Chiuariu, inainte de a fi pus in situatia de a-l suspenda din functie. Ce parere au cititorii nostri despre aceasta demisie a ministrului justitiei si despre ceea ce inseamna justitia la noi puteti citi in rindurile urmatoare:


Ion Dutu, 73 ani, pensionar, Focsani


"Parerea mea despre demisia ministrului de justitie este ca, atita timp cit nu exista intelegere intre cei doi care ne conduc, adica intre Basescu si Tariceanu, nici la celelalte institutii treaba nu merge bine. Profita toti de pe urma certurilor celor doi. La nivel de tara este un dezastru, nu doar intr-un anumit domeniu, ci in toate. Inainte era seriozitate, dar acum chiar cei care comit anumite infractiuni iau masuri impotriva multor amariti din tara. Pe vremuri, celor care furau li se confiscau bunurile recuperindu-se astfel ceea ce au furat si se interziceau poate si anumite drepturi. Nu am avut niciodata vreun proces in justitie si nici nu-mi doresc. M-a ferit Dumnezeu de asa ceva. Te jupoaie cei din sistemul judiciar. Nimeni nu merge de bine intr-un tribunal."


Maria Popescu, 53 ani, pensionar, Focsani


"Am urmarit la televizor stirile legate de demisia lui Chiuariu si imi pare ca a demisionat. Nici nu merita sa fie in aceasta functie. Nu este nici pe departe la nivelul Monicai Macovei, care era foarte apreciata in Uniunea Europeana. Dar, acolo sus, interesele personale si politice primeaza, nu cele ale poporului. In justitia noastra este un haos total, dar nu este singurul domeniu. Nu se face nimic care sa fie benefic oamenilor de rind, ci doar afacerilor lor. Am avut si eu un proces care a durat zece ani iar la sfirsit ma saturasem de salile de judecata. Acum am inteles ca s-au mai micsorat termenele de judecata si bine ar fi sa fie asa. Nu prea am incredere in justitia noastra, de la micile procese si pina la cele in care sint implicati oamenii politici."


Otilia Radulescu, 39 ani, casnica, sat Martinesti, com. Tataranu


"Am auzit de demisia ministrului justitiei, dar nu stiu prea multe lucruri despre activitatea lui. Toti cei care si-au dat demisia dau vina pe predecesorii lor, dar de fapt, nici unul nu face nimic bun. Eu cred ca vin la conducerea unei institutii, iau pentru ei cit le trebuie, pentru ca sint destul de «slabuti» cind ajung acolo si pleaca multumiti si mai «plinuti». Toti ministrii de la noi in felul acesta isi fac treaba. Totul pentru buzunarul lor. Nu am avut pina acum nici un proces si nici de acum incolo nu-mi doresc. Nimeni din afara tarii nu ne vede bine. Asta ne va dauna foarte mult. Politicienii si guvernantii ne obliga sa traim dintr-un venit derizoriu, dar ale lor sint foarte «grase»."


Zamfira Radu, 59 ani, pensionar, Slobozia Ciorasti


"Nu stiam ca ministrul justitiei a demisionat. M-am uitat la televizor, dar nu am auzit nimic. Nici o tara nu are o parere prea buna despre noi, despre toate aceste demisii si schimbari. Nu am avut niciodata vreun proces pina acum si nici nu-mi doresc. Cel mai bine ar fi sa fie liniste si intelegere intre noi, nu sa ajungem in tribunal."


Elena Raducanu, 49 ani, contabil, Focsani


"Am urmarit la televizor stirile despre demisia ministrului justitiei si imi pare bine ca a facut acest gest. Nu mi-au placut in schimb comentariile lui despre ceea ce se intimpla acolo sus, despre ceea ce a facut Monica Macovei, care, dupa parerea mea, era o capacitate in materie. Era de altfel si apreciata pentru ceea ce facea. Acum PNL cauta un ministru, dar nu stiu cine ar fi capabil sa conduca un astfel de minister. Nu avem inca oameni integri si capabili sa conduca o institutie. Nu am avut nici un proces pina acum si nici nu-mi doresc asa ceva. Cu toate acestea nu am incredere in sistemul nostru judiciar. Sint mult mai aspru pedepsiti infractorii mici, iar cei de sus care fura nu patesc nimic."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.