Jurnalism cetatenesc

Liceenii pot afla despre ce si cum se invata in alte tari

Ramona Nicolae
14 dec 2007 655 vizualizări
23 de liceeni vrinceni vor pleca la Strasbourg pe 18 decembrie pentru a reprezenta Romania in cadrul programului Euroscola

Unii dintre cei mai buni elevi din judet, 23 la numar, vor pleca pe 18 decembrie la Strasbourg pentru a reprezenta Romania in cadrul programului Euroscola. Acesta este organizat de Parlamentul European in fiecare an pentru tinerii din cadrul tarilor membre UE. Liceenii vor participa la dezbateri interesante pe marginea unor teme europene, printre care viitorul Europei unite, politici sociale, economice, culturale sau chiar politici de tineret. Cei 23 de tineri au fost alesi datorita rezultatelor bune obtinute in urma campaniei de informare cu privire la alegerilor pentru Parlamentul European initiata de Prefectura Vrancea, dar si datorita interesului sporit al acestor tineri pentru valorile europene. Din grupul celor care vor pleca fac parte liceeni din Focsani, Adjud si Panciu, de la clasa a IX-a si pina la a XII-a, majoritatea participanti la olimpiade si concursuri scolare la diverse materii si foarte buni cunoscatori ai limbilor engleza si franceza. Ce parere au elevii despre aceasta deplasare a colegilor lor la Strasbourg puteti citi in rindurile urmatoare:


Emilia Chiric, 14 ani, clasa a VIII-a, Focsani


"Nu am auzit de acesti elevi care pleaca la Strasbourg. Mi se pare interesanta aceasta deplasare a lor acolo pentru a discuta despre diverse teme. Mi-ar placea sa pot participa si eu la un astfel de program european pentru tineri. Ma bucur pentru acesti liceeni care pleaca in Europa."


Dragos Negrea, 15 ani, clasa a VIII-a, Focsani


"Cu toate ca nu am auzit despre asa ceva pina acum, cred ca este interesant sa pleci la Strasbourg si sa te intilnesti cu alti elevi de aceeasi virsta. Cred ca temele pe care le vor discuta vor fi foarte interesante, pentru ei, mai ales ca este prima data cind participa. Mi se pare frumos sa pot merge si eu in cadrul acestui program pentru a ma intilni cu alti copii. Imi pare bine ca acesti tineri au posibilitatea de a pleca in strainatate si mai ales la Strasbourg."


Bogdan Georgescu, 14 ani, clasa a VIII-a, Focsani


"Nu am auzit de acest program prin care poti pleca la Parlamentul European. Este interesant sa poti merge acolo si sa te intilnesti cu alti elevi pentru a discuta pe diverse teme. Ma mai uit la televizor, in special la canalele de stiri. M-as bucura daca as putea sa particip si eu in viitor la un astfel de program pentru tineri."


Viorica Vlad, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Nu am auzit de acesti liceeni care pleaca la Strasbourg. Este interesant ca ei pot participa la asa ceva si se pot intilni cu alti elevi din alte tari. Multi si-ar dori sa plece acolo pentru a se intilni si cu alti elevi din alte tari si a discuta despre tarile lor. Isi pot impartasi multe impresii."


Laura Popescu, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Am auzit de acesti elevi de liceu care pleaca la Strasbourg in cadrul programului Euroscola. Este normal sa te bucuri in cazul in care participi la un astfel de eveniment. Cred ca oricine si-ar dori sa fie in locul acestor elevi. Liceenii au multe de vorbit si ei pot afla despre ce si cum se invata in alte tari. In ultima perioada m-am uitat putin la televizor pentru ca este multa materie pentru scoala si am avut si tezele unice acum. Pina acum am participat la olimpiada de romana."


Ioana Cristina B., 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Nu am auzit de acest program european prin care elevii pot pleca la Strasbourg, la Parlamentul European. Cred ca va fi interesant pentru ei sa se intilneasca acolo cu alti elevi straini si sa discute cite ceva despre tara lor. Este o ocazie deosebita pentru fiecare si cred ca multi si-ar dori sa fie la Strasbourg. La televizor ma uit putin deoarece am multe teme de facut si de invatat, iar in aceasta perioada am avut tezele unice. Doar la olimpiada de romana am participat pina acum."


Andreea Potop, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Mi se pare interesant si frumos ca acesti elevi pleaca la Strasborg pentru a se intilni si cu elevi din alte tari. Este normal sa te bucuri daca ai reusit sa participi la un astfel de program. Pentru scoala avem mult de invatat si nu prea avem timp sa ne uitam la televizor pentru a urmari cite ceva despre Parlamentul European. Urmaresc diverse emisiuni, dar putin. Dintre concursurile scolare am participat la olimpiada de romana."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.