Jurnalism cetatenesc

Multi tineri au ales calea distractiei excesive

Ziarul de Vrancea
14 dec 2007 639 vizualizări
"De la lectura la fotbal si lectii de pian, pina la nopti pierdute in discoteci, tinerii isi petrec timpul liber cum cred ei de cuviinta, majoritatea dintre ei negindindu-se daca le ofera o fereastra spre un viitor mai bun.

Adolescentii incearca sa se regaseasca pe ei insisi in activitatile din timpul liber. Din nefericire, multi isi pierd scopurile initiale in functie de ceea ce au ales sa faca. Putini sint cei care reusesc cu adevarat sa gaseasca ceva care ii rasplateste pe termen lung. Odata ajunsi aici trebuie sa faca fata atacurilor celorlalti colegi sau pur si simplu ale unor persoane de virsta lor care nu-i inteleg si care le desconsidera activitatea lor de recreere. Acestia, de cele mai multe ori, sint si cei care prefera sa invete ceva nou, sa-si imbunatateasca cunostintele din carti sau materiale informative, cuprinsi de curiozitatea specifica virstei. Poate sa nu aiba nici o legatura cu invatatul. Sint cazuri in care tinerii neglijeaza scoala pentru a citi carti care le plac. Acestea sint cazurile cele mai fericite, cazuri in care tinerii ramin cu un bagaj de cunostinte. In aceeasi masura, sint prea putine. Foarte multi au ales calea distractiei excesive, unde un auto-control lipseste cu desavirsire. De cele mai multe ori, necunoasterea este rezultatul unei lipse cronice de educatie. Majoritatea isi omoara timpul prin discoteci sau localuri «socializind» cu cei care au aceleasi vicii. Nimeni nu ar avea de comentat daca acesti mici «depravati» nu i-ar afecta si pe cei din jur, mai ales pe cei cu pareri diferite fata de ale lor. Fiecare vede «binele» cu proprii lui ochi, de aceea multi cred ca ceea ce fac ei este indicat. Huliganismul prinde radacini foarte usor in aceasta perioada in care toti cauta senzatii cit mai puternice care ii fac sa «traiasca viata la maxim». Datorita unei personalitati extravertite a celor mai multi dintre cei care prefera senzatiile tari generate de discoteca, bautura si altele, tindem sa credem ca toti aceia care nu au ales calea lor sint introvertiti. Sint oare? Sau ei au descoperit ca slabiciunea «vandalilor» se trage din aceste placeri euforistice de care ceilalti au devenit dependenti?"

Paul Tataru - elev la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" Focsani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.