Jurnalism cetatenesc

Sint multe de cumparat de Craciun, dar nu ai banii necesari

Ramona Nicolae
13 dec 2007 549 vizualizări
Posta Romana a luat hotarirea ca pensiile din luna decembrie sa se plateasca mai repede

Persoanele de virsta a treia vor putea sa se pregateasca cu produse specifice pentru Sarbatorile Craciunului in voie, pentru ca pensiile in aceasta luna se vor plati mai repede. Compania Nationala "Posta Romana" a luat hotarirea ca in luna decembrie sa asigure distribuirea pensiilor in avans, a taloanelor mov si a taloanelor de calatorie pe CFR. Pensiile si aceste taloane se vor distribui in perioada 12 - 24 decembrie, la domiciliul beneficiarilor. Si pensionarii care au optat pentru primirea pensiei prin banca, in cont curent sau card, isi vor primi drepturile banesti mai repede. Chiar daca multe dintre pensii sint foarte mici, virstnicii se bucura ca le vor primi mai repede, deoarece au timp sa faca unele cumparaturi pentru Sarbatori. Toate insa, dupa buget. Ce parere au pensionarii despre sosirea pensiilor cu citeva zile mai devreme in aceasta luna puteti citi in rindurile urmatoare:


Gheorghe Sava, 62 ani, pensionar, sat Strejescu, com. Garoafa


"Am auzit ca vom primi pensiile in aceasta luna cu citeva zile mai devreme. Este bine, deoarece mai putem rezolva citeva probleme in aceasta perioada, dar este rau ca pensiile sint mici. Acum aproape toate produsele sint scumpe, si in special carnea de porc. Vom face cumparaturi de sarbatori pentru copii si nepoti. Altceva nu mai putem face din acesti bani. Este destul de greu din pensie sa te mai bucuri si de alte lucruri."


Tincuta Moroiu, 59 ani, pensionar, com. Gura Calitei


"Sint pensionara de curind. In aceasta perioada mi-am facut dosarul de pensionare. Am muncit 16 ani si am o pensie de 100 de lei. Sa le fie rusine pentru o asa pensie pe care o voi primi. Am auzit ca vor veni mai repede pensiile, dar eu nu o voi lua inca, ci doar sotul meu. Din banii mei platesc cablul, lumina si atit. Daca nu ar fi sotul meu, nu stiu cum m-as putea descurca cu acesti bani. Am auzit ca se vor da mai repede pensiile in aceasta luna si este bine, deoarece avem si noi timp sa ne pregatim. Facem cumparaturi mai speciale acum de sarbatori, mai ales pentru nepotelele noastre."


Paraschiva Dumbrava, 61 ani, pensionar, Focsani


"Am auzit ca vom primi pensiile mai repede in aceasta luna. Vom avea mai mult timp astfel sa facem cumparaturile pentru Craciun. Vom lua mai multa mincare decit de obicei si cadouri pentru familie. Oricum, putem cumpara atit cit avem pensia. Am mai vazut ca unii se imprumuta pentru avea bani mai multi acum, dar pe urma, de unde ii dau inapoi?! Toti ne dorim mai multi bani, de la cei saraci, la cei bogati. Nimeni nu se bucura cu cit are."


Pachita Oprea, 52 ani, Ploscuteni


"Eu nu am pensie, ci doar sotul meu. Asa se spune, ca se vor da pensiile mai repede, dar mai vedem. Sintem bucurosi daca primim banii cu citeva zile mai repede, pentru ca mai cumparam cite ceva de sarbatori, in special carne. Nepotii sint cu parintii lor in alta tara, dar voi pleca la ei de sarbatori. Pe de alta parte, daca nu ar fi copiii acolo, nu ne-am descurca cu banii. Acum ei au ramas baza noastra."


Maria Haineala, 64 ani, sat Budesti, com. Cotesti


"Nu stiam ca vor veni mai repede pensiile in aceasta luna. Este bine daca le vom primi cu citeva zile mai devreme, deoarece mai putem cumpara cite ceva pentru sarbatori. Dar este si rau, pentru ca sint bani putini. Sint multe de cumparat, dar nu ai banii necesari. Cumperi atit cit ai in buzunar, iar noi, pensionarii mai avem si medicamente de luat. Voi cumpara in primul rind mincare si apoi cadouri pentru cei dragi, atit cit se poate. Pentru noi nu mai reusim sa ne facem bucurii, doar pentru cei de linga noi, atunci cind le daruim ceva. Insa, datorita problemelor din familie, nu este o bucurie in totalitate."


Tanta Constantin, 59 ani, pensionar, Focsani


"Nu stiam ca ne aduc pensiile mai repede, dar ma asteptam, pentru ca si anul trecut le-am primit mai repede. Este bine ca putem cumpara din timp diverse produse pentru Craciun si cadouri pentru cei dragi. Trebuie sa avem grija insa sa nu depasim prea mult bugetul, pentru ca la inceputul anului ne va fi mai greu."


Lidia Scinteianu, 69 ani, mun. Galati


"Am auzit de la postasul nostru ca ne va aduce pensiile mai repede in aceasta luna. Ne vor fi de folos, deoarece avem timp sa ne facem cumparaturile pentru sarbatori. Dar trebuie sa ne intindem atit cit avem pensia. Ii vom cheltui ponderat, deoarece pina la urmatoarea pensie, din ianuarie, mai este mult. Fiecare om trebuie sa se gospodareasca cum trebuie cu pensia, sa-i ajunga pina la cealalta."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.