Jurnalism cetatenesc

De la suflet la suflet: Un dar de Mos Craciun

Ziarul de Vrancea
10 dec 2007 738 vizualizări
"Anul acesta, doua generatii de fosti elevi, a doua licee de prestigiu din Focsani, Colegiul "Al. I. Cuza" si Colegiul National "Unirea", au sarbatorit, in adevaratul sens al cuvintului, 40 de ani de la absolvire.

Acea intrunire de suflet intre noi si mai ales cu profesorii, a fost emotionanta. S-a strigat catalogul pe clase, in ordine alfabetica si fiecare am povestit ce-am facut in acesti 40 de ani. Oameni in toata firea, femei si barbati cu parul carunt, aveam emotii in glas, dar mai ales cind le-am adus multumiri profesorilor nostri pentru tot ce am reusit sa facem in viata. A fost obolul nostru de recunostinta. Erau putini, chiar foarte putini si ne-am simtit flatati ca ne-au onorat cu prezenta dumnealor. Una din acele liceene am fost si eu, care acum sint o fiinta la aproape 60 de ani, o bunica a doi nepotei ca doua bijuterii. Pentru ca fiecare forma de invatamint incepe cu gradinita si unul din nepotii mei este la gradinita, acel «Multumesc» vreau sa-l adresez unei doamne educatoare. Alexandru este in grupa mijlocie la gradinita nr. 3 din Focsani, de pe strada prof. D. Caian. Are educatoare pe doamna Zenovia Necula, dar alaturi de dumneaei sint si doua fiinte, doamnele Aurelia Udris si Mariana Irodica, care ii vegheaza pas cu pas si-i ajuta la nevoie, pentru ca noi, parintii si bunicii sa stam acasa fara grija. Aceasta zi de zi, an de an. Oare ce poate fi mai meritoriu pentru cineva sa stie ca dupa mina ei, generatii de copii au iesit ceva. Educatoarele sint primele care, din mina parintilor, a bunicilor iau copiii. Ii vezi cu lacrimi in ochi si speriati la inceput, ca apoi sa ai surpriza sa nu mai vrea sa plece. Educatoarele sint primele care, cu vointa lor, subordoneaza atitea mici vointe (care, de ce sa nu recunoastem, unele sint rebele) Anul acesta, nepotul meu a fost bolnavior si a lipsit cam mult. A tinjit enorm. La revenire, cele trei doamne l-au inconjurat cu aceeasi dragoste, blindete si dorinta de a fi recuperat timpul pierdut. Luna decembrie, prin excelenta, este luna cadourilor, a dragostei, a impacarilor, pentru ca se spune ca Isus a adus dragoste cu nasterea Lui. Acestei doamne educatoare si celor doua ajutoare vrem noi sa le multumim. Acest «Multumesc» sa fie darul nostru de Sfintele Sarbatori. «Multumim» doamna educatoare, sa aveti parte de tot ce-i bun si frumos in viata, zile senine si fericire. Sinteti bogata, deoarece aveti meritul ca a-ti educat atitea generatii de copii."


"La multi ani"


Fam. Tenov Viorica (bunica)

Creanga Emanuel si Iulia (parintii)

Si nu in ultimul rind, eu,

Alexandru, elev al doamnei


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.