Jurnalism cetatenesc

Vremea a fost buna pentru pamint

Ramona Nicolae
7 dec 2007 586 vizualizări
precipitatiile si vintul puternic de marti si miercuri au creat unele probleme in judet

Ploile si vintul puternic care s-au abatut marti si miercuri in judetul nostru, au creat probleme in multe localitati. Ploile care au cazut, chiar daca nu au depasit 38 l/mp, au dus la cresterea nivelului pe riuri si chiar au depasit cota de atentie. Astfel, doi barbati, tata si fiu, erau sa fie luati de apele Milcovului, dar au fost salvati de cadrele ISU si sint in afara de orice pericol. In urma fenomenelor meteo defavorabile din aceste zile, locuitorii din 10 localitati au sesizat numeroase deranjamente individuale in retelele de distributie ale energiei electrice, iar altii, din alte 20 de localitati, au ramas fara energie electrica. De asemenea, pompierii au actionat ieri pentru scoaterea apei din cinci gospodarii din cartierul Modruzeni, din Marasesti. Ce parere au locuitorii din mediul rural despre toate aceste neplaceri create de ploi si vint puteti citi in rindurile urmatoare:


Sergiu Tomsa, 52 ani, Cirligele


"La mine in comuna stiu ca o vecina a ramas fara curent electric, insa noi nu. Acum, nu stiu daca din cauza vintului, a vremii rele care a fost acum doua zile, sau din alte cauze. Locuiesc intr-o zona care este ferita de necazurile provocate de ploi si inundatii. Asa ca nu stiu ce sa spun despre acestea si ravagiile facute de ape. Sintem multumiti de zona unde locuim, deoarece este ferita de intemperiile naturii."


Maria Necula, 57 ani, pensionar, Slobozia Ciorasti


"Intr-adevar, acum doua zile a fost o vreme tare urita, cu ploaie multa si vint puternic. Insa, pot spune ca vremea a fost buna pentru pamint, deoarece a plouat mult si trebuie asa ceva. Eu acum locuiesc la casa, m-am mutat din Focsani la Slobozia Ciorasti. Trebuie apa pentru pamintul care este cultivat. Am ramas si noi fara curent electric, dar nu pentru mult timp. In rest, ploaia nu ne-a afectat deloc, chiar daca sintem pe malul Milcovului."


Marieta Ciontu, 49 ani, Vulturu


"Am citit in ziar despre neplacerile provocate de ploile de ieri si vintul puternic. Si eu am ramas fara curent electric acasa, dar s-a remediat problema. Sint multe neplaceri cauzate de ploi in ultimii ani. Acum o sa vina zapada si o sa auzim de alte nenorociri. Cind o sa se topeasca zapada, o sa fie alte inundatii. Nu stiu, dar cu ani in urma nu erau atitea necazuri din cauza apei. Si cind vine si seceta peste noi, nu mai stii ce sa-ti doresti. Cind e prea multa ploaie, cind e prea putina."


Ioana Fita, 70 ani, Poiana Cristei


"Nu am ramas fara curent electric in urma vremii urite de acum doua zile, cind a plouat si a fost vint puternic. Nici cu inundatiile nu avem probleme pentru ca sintem mai sus, in zona de munte si sintem feriti de ape."


Costei Ileana, 59 ani, Blidari


"A fost o vreme urita acum doua zile, intr-adevar, dar am fost feriti de necazuri. Curentul electric nu a fost afectat in zona noastra de vintul puternic. Am auzit ca unele localitati au ramas pe intuneric datorita furtunii. Pina acum nu am avut probleme create de ploi si inundatii."


Sandu Petrache, 51 ani, pensionar, Focsani


"Aproape ca m-a speriat vremea de ieri, cu vintul care a fost. Aici nu am avut probleme din cauza ei, dar cei de la tara au fost afectati. Unii din cauza ca este apa prea multa, altii din cauza vintului, deoarece au ramas pe intuneric. Am rude la Dumbraveni si chiar am vorbit cu ei. Spuneau ca nu au avut curent electric ceva timp, dar s-a remediat pina la urma. Vremea este uneori capricioasa si nu prea avem ce face. Doar sa nu mai taiem atit de mult din paduri pe viitor."


Ioana Moise, 48 ani, contabil, Marasesti


"Locuiesc in Marasesti si pot spune ca cei din Modruzeni au probleme de cite ori ploua. Se chinuie mult din cauza inundatiilor si a ploilor. Trebuie sa se incerce sa se faca mai mult pentru ei. De altfel, nu sint singurii care sint inundati atunci cind ploua. Am vazut Tecuciul sau diverse cartiere din capitala ce patesc cind ploua, asa ca ce pretentii sa avem noi, cei din Marasesti? Eu nu am avut probleme acasa, dar am auzit ca unii au ramas fara curent electric."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.