Jurnalism cetatenesc

Emotiile ne distrag atentia si este posibil sa gresim

Ramona Nicolae
3 dec 2007 675 vizualizări
se apropie sustinerea tezelor cu subiect unic pentru elevii de clasa a VII-a si a VIII-a

Apropierea tezei cu subiect unic a inceput sa dea emotii elevilor, mai ales celor care o sustin pentru prima data, dar si tuturor profesorilor implicati in aceste examene. Directorii unitatilor de invatamint gimnaziale au fost instruiti de catre Inspectoratul Scolar Judetean cu privire la ultimele indicatii primite de la Ministerul Educatiei, privind organizarea si atributiile comisiilor, modul de manevrare a subiectelor si tipizatelor si masurile ce trebuie luate in timpul desfasurarii examenului. Dar pe elevi cine ii «instruieste»? Pe linga cadrele didactice care trebuie sa-i incurajeze, sa le ridice moralul, mai ales celor din clasa a VII-a, ii mai pot sustine si parintii sau chiar fratii mai mari. Cit de pregatiti si ce emotii au elevii claselor a VII-a si a VIII-a puteti cititi in rindurile urmatoare:


Ramona Cosoreanu, clasa a VIII-a, Focsani


"Eu sint in clasa a VIII-a si am sustinut si anul trecut tezele cu subiect unic. Cred ca aceste teze sint mult mai usoare decit examenul de capacitate. Emotii nu am, deoarece ne-am pregatit bine si mai este si vom mai lucra si in zilele ce vor urma, pina in 5 decembrie. La scoala mai facem cite o ora suplimentara fata de program, cind ne mai pregatim pentru aceste teze. Dintre istorie si geografie mi-am ales-o pe ultima, pentru ca mi s-a parut mai usoara."


Adina Moscu, clasa a VIII-a, Focsani


"Eu cred ca la limba romana o sa fie mai greu decit anul trecut. Am mai multe emotii la romana decit la celelalte discipline la care vom sustine teza unica. Totusi, ma simt pregatita la toate cele trei materii. Dintre disciplinele la alegere, dintre istorie si geografie, eu o prefer pe ultima, pentru ca mi se pare mai usoara."


Mihaela Coman, clasa a VIII-a, Focsani


"Anul acesta avem trei teze si din acest motiv cred ca voi avea mai multe emotii decit anul trecut. Am ales geografia in defavoarea istoriei, pentru cea de a treia disciplina la care vom sustine teza unica. Oricum, cred ca majoritatea colegilor vor alege geografia. Emotii avem pentru ca aceste teze conteaza pentru a intra in clasa a IX-a. Ma simt mai bine pregatita la matematica, decit la romana. Pentru mine, literatura este mai dificila decit gramatica si matematica."


Bogdan Vita, clasa a VIII-a, Focsani


"Am mai multe emotii anul acesta decit in clasa a VII-a, deoarece este mai greu si se pune in joc intrarea la liceu prin aceste rezultate de acum. Matematica imi place mai mult si ma descurc si mult mai bine. Pentru cea de a treia disciplina am ales geografia. Sper sa iau note mai mari, deoarece anul trecut as fi vrut sa obtin un rezultat mai bun la matematica."


Diana Gheorghe, clasa a VIII-a, Focsani


"Anul acesta, fiind in clasa a VIII-a, mi se pare mai dificil pentru ca este o disciplina in plus. Trebuie sa alegem dintre istorie si geografie. Eu ma descurc mai bine la romana si geografie decit la matematica. Anul trecut a fost bine, dar doream sa iau o nota mai mare la matematica. Acum ma simt mai pregatita ca in clasa a VII-a. Ar fi bine sa nu avem emotii pentru ca acestea ne distrag atentia si este posibil sa gresim."


Oana Andreea Bogdan, clasa a VII-a, Focsani


"Sint in clasa a VII-a si am emotii mari la tezele cu subiect unic. Chiar daca am mai dat teze pina acum, anul acesta este prima data cind ele vor fi unice, iar subiectele vin de la minister. Este bine ca o sustinem acum prima data pentru ca astfel vom sti cum va fi anul viitor si la intrarea in liceu."


Ramona Andreea Radu, clasa a VII-a, Focsani


"Am emotii foarte mari anul acesta la tezele cu subiect unic pentru ca este prima data cind le sustin. Anul acesta nu prea ne convine sa sustinem aceasta teza, dar la anul da. Capacitatea o dadeai o data si stiai ca scapai de ea. Pe de alta parte insa, ne vom obisnui cu emotiile inca de anul acesta."


Mihaela Madalina Teodorescu, clasa a VII-a, Focsani


"Sustin pentru prima data tezele cu subiect unic si am emotii foarte mari. Faptul ca le sustinem acum, in clasa a VII-a, este si bine si rau. Este bine ca scapam de capacitate, dar pe de alta parte imi este frica. Totusi, cred ca ne vom obisnui si cu emotiile mai din timp."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.