Jurnalism cetatenesc

1 Decembrie

Ziarul de Vrancea
1 dec 2007 894 vizualizări
"Azi iti dau visul meu. Tu sa-l duci mai departe!"

"Elevii Scolii cu clasele I - VIII Naruja, cititori ai Bibliotecii Comunale, intimpina Ziua Nationala a Romaniei cu entuziasmul specific virstei lor. Bucuroasa ca acum face parte din marea familie europeana, Romania (Stefania Macovei, clasa a VI-a) a organizat pe data de 29.11.2007, o petrecere la care au fost invitate sa se prezinte toate tarile surori. Uniunea Europeana (Ana Denisa Susu), alaturi de celelalte tari membre, au acceptat cu placere invitatia si, in strai de sarbatoare, una cite una, si-au prezentat pozitia pe harta, relieful si bogatiile, imbiindu-i pe spectatori sa le viziteze. Tot cu acest prilej, cei prezenti au putut admira desenele si textele din expozitia «Azi iti dau visul meu. Tu sa-l duci mai departe!...». Aceasta expozitie face parte dintr-un proiect mai mare al Bibliotecii Comunale Naruja si anume «Satul meu - sat european». Cu talent si imaginatie, copiii prezinta, in culoare si poezie, cum isi doresc sa arate comuna Naruja peste 10 ani: cu teren de fotbal, spatii de joaca pentru copii, scoli frumoase, biblioteca moderna, magazine bogate in marfuri, zone de agrement cu barcute, sosele bune pe care circula, alaturi de masini luxoase, microbuze scolare si autocare cu turisti incintati de relieful si istoria zonei. Cristina Lazar din clasa a VII-a viseaza, in versuri, la mai mult: «In Podul Stoica de ar fi/ O mare pirtie de schi,/ Turismul nostru-ar avansa/ Naruja draga-ar prospera!». Catalin Busuioc din clasa a VI-a viseaza, de asemenea, la bunastarea comunei: «Imagini de poveste/ Eu sper ca voi vedea:/ Alei si strazi moderne.../ Ce mult m-as bucura.» Denisa Susu vrea sa afirme cu mindrie peste citiva ani: «Asta e comuna mea/ Si eu ma mindresc cu ea...». Lucrarile copiilor vor fi expuse in luna decembrie in holul Primariei, in speranta ca se vor molipsi de entuziasmul lor si altii si, intr-adevar, in citiva ani visele lor vor deveni realitate. Pina una alta, bibliotecara Adriana Bratie spera sa se materializeze si visul ei de a avea in dotarea Bibliotecii Comunale carti noi pe rafturi si un calculator conectat la internet. Stim doar cu totii: «Speranta moare ultima!»"


Adriana Bratie,

Bibliotecar al Bibliotecii Comunale Naruja


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.