Jurnalism cetatenesc

Cei care sint instariti nu stiu ce este suferinta sau au uitat de unde au plecat

Ziarul de Vrancea
30 nov 2007 522 vizualizări
un gest umanitar a fost facut insa de consilierul local Mirela Bizna, care doreste sa doneze indemnizatia pe noiembrie fratilor de la Nistoresti

Cazul minorilor din comuna Herastrau, fratii Vasilica, Dorinel Ionel, Mitica si Paula Diana Gaina, care traiesc singuri intr-o casa batrineasca si insalubra, nu a ramas fara ecou. Democrata Mirela Bizna de la Consiliul Local Focsani, a declarat, in cadrul sedintei ordinare din aceasta luna, ca isi va dona indemnizatia pe luna noiembrie acestor patru frati. De asemenea, isi roaga si colegii din Consiliul Local si Primarie, care au salarii mari si sporuri consistente, sa faca acelasi gest umanitar ca si ea. Acum, cind sarbatorile de iarna se apropie, este posibil ca multe persoane care au un nume in acest judet sa fie sensiblizate de acesti copii. Sau, poate nu, pentru ca au ca prioritate alte griji si probleme. Ce parere au avut interlocutorii nostri despre acest gest umanitar al doamnei consilier puteti cititi in rindurile urmatoare:


Adina Costin, 18 ani, elev, Caiata


"Nu am auzit de acesti copii neglijati de mama lor. Faptul ca articolul din ziar a avut un ecou pozitiv printre cei care au posibilitati materiale este un lucru bun. Ceea ce a decis doamna respectiva sa faca cu banii cistigati intr-o luna este un exemplu care trebuie urmat si de alte persoane care dispun de resurse financiare. De altfel, cred ca mult mai multe persoane, chiar si nevoiase, ar trebui sa-i urmeze exemplul."


Victoria Ciucurel, 64 ani, pensionar, Urechesti


"Este o fapta buna ceea ce face doamna consilier din Focsani pentru a ajuta acesti copii. Doar ca nu toata lumea gindeste in acest mod, sa-si doneze salariul sau cistigul pe o luna de zile pentru un asemenea caz. Parlamentarii, in special, ar trebui sa-i ajute pe cei nevoiasi, mai ales cind este vorba de copii. Trebuie sa se implice mai mult, macar sa-i auzi o data ca dau un milion intr-o luna pentru copiii neajutorati, care nu au ce minca, nu au cu sa mearga la scoala. Pe de alta parte, si alti oameni ar trebui sa faca ceva in acest sens. Se apropie sarbatorile si trebuie sa manince si ei o portocala sau ceva dulce. Mai sint si patronii de la noi, care au bani in conturi, dar nu prea doneaza copiilor."


Victoria Ciontu, 46 ani, casnica, Marasesti


"Nu am auzit de acesti copii necajiti, care nu au ce minca. Este trist acum, mai ales ca vin sarbatorile. La noi sint oameni cu multi bani, iar initiativa doamnei este buna, insa daca nu se ocupa cineva special de acest caz, nu stiu cit se va stringe. In general, oamenii citesc un articol, dar uita repede. Trebuie sa se ocupe cineva in mod special pentru a stringe mai multi bani pentru acesti copii. Sint multe alte cazuri asemanatoare in tara, dar se face atit cit se poate si se vrea pentru a-i ajuta. De cele mai multe ori, tot oamenii simpli care au si putini bani, doneaza cite ceva. In final, fiecare citeste, asculta, ridica din umeri si doar atit."


Pauna Cioarec, 58 ani, pensionar, Milcovul


"Este bine ca doamna respectiva doneaza bani pentru acesti copii si poate in felul acesta contribuie mai multi oameni pentru a-i ajuta. La noi in comuna chiar se fac astfel de campanii umanitare, unde oamenii dau atit cit pot, in special pentru copiii din diferite centre speciale. In Focsani, de exemplu, nu am vazut asa ceva, sa se stringa bani sau alte bunuri pentru cei ce sufera."


Vasilica Pricope, 57 ani, pensionar, Virtescoiu


"Este frumos ca doamna consilier s-a gindit sa-i ajute pe copiii de la Nistoresti si ar trebui sa fie mult mai multi oameni care doneaza bani pentru ei. Asa ar fi normal, dar cei mai multi acum se gindesc la sarbatorile ce vor veni si, pe de alta parte, cei mai multi dintre noi au pensiile pe care le stim cu totii. Cei care au bani, de exemplu, patronii, tocmai ei nu dau pentru astfel de cazuri. Asa s-a intimplat mereu la noi. Cei care sint instariti nu stiu ce este suferinta sau au uitat de unde au plecat, pe cind cei nevoiasi cunosc toate acestea."


Maria Alexe, 62 ani, pensionar, Focsani


"Am citit articolul respectiv saptamina trecuta cind a aparut in ziar. Ma bucur sa aud acum ca a avut si un ecou pozitiv, in sensul ca doamna respectiva a anuntat ca isi doneaza cistigurile pe luna noiembrie acestor copii. Ar trebui sa se implice mai multi, pentru ca se apropie sarbatorile si pentru acesti copii. Trebuie sa aiba si ei pe masa un fruct, o hainuta noua, o prajitura. De multe ori insa, tot oamenii simpli, chiar nevoiasi sar in ajutorul celor care sufera."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.