Jurnalism cetatenesc

Cum sa fii un gentleman

Ziarul de Vrancea
28 nov 2007 559 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Cum sa fii un gentleman", de John Bridges, aparut la Editura Nemira 2007, sub semnatura scriitorului si eseistului Bedros Horasangian. Lectura placuta!

Balet si bune maniere


Iata lucruri bine cunoscute si folositor utilizate in spatiul carpato-dunarean, musai si european, mai nou, ca sa fim si noi "trendy" si "cool", in rind cu toata lumea: baletul si bunele maniere. Cum despre "baletul" cu dansuri si parai, constiinte si idei, fabrici, toale si femei se tot vorbeste si scrie in fel si chip, o carte despre maniere, cu totul eleganta, la propriu si figurat, ne poate retine atentia si interesul. Este vorba despre o serios-jucausa lucrare, "mic tratat de eleganta", cum este intitulat volumelul "Cum sa fii un gentleman" al britanicului, nu se putea altfel, ba da, iata ca lumea se schimba, americanului, John Bridges. Om de televiziune, specialist in "comportamentul unui gentleman in societate". într-o tara ca a noastra, unde femeile mai mult imbraca barbatii - ei fiind interesati mai mult de aspectul pe dos al acestei preocupari - o astfel de carte devine o necesitate. Dincolo de aspectele strict tehnice, de exemplu, cum se comanda o sticla de vin sau cum se redacteaza o scrisoare de condoleante sau cum se foloseste servetul (nu vrem sa ne imaginam comentariile mioritice la astfel de sugestii pentru gentlemeni"¦) ramine parfumul scriiturii si multitudinea de situatii carora trebuie sa le facem fata, fara sa ne dam in stamba. Extrem de utile aceste sugestii. Recomandari. Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.