Jurnalism cetatenesc

Pui crocant în sos de portocale

Ziarul de Vrancea
27 ian 2017 410 vizualizări
Ingrediente:

600 g piept de pui, 2 ouă, 100 g făină, ulei pentru prăjit.

Ingrediente pentru sos

240 ml suc de portocale proaspăt stors (din 5-6 portocale), 3 linguri zahăr, 1 lingură sos de soia, 1 linguriţă ghimbir ras, 1 lingurită coajă de portocală rasă, 1/2 linguriţă, sare, 1 lingură amidon, 2 căţei usturoi, 3 linguri apă, 2 linguri ulei.

Mod de preparare:

1. Taie pieptul de pui cubuleţe şi dă-l prin oul bătut, apoi prin făină şi prăjeşte-l în tigaie, în ulei încins. Scoate puiul pe o farfurie acoperită cu prosoape de hartie.

2. Stoarce sucul de portocale şi rade coaja. Într-o cratiţă amestecă sucul de portocale cu zaharul şi lasă compoziţia pe foc pană cand îşi înjumătăţeşte volumul. Dupaă ce a scăzut, adaugă sosul de soia, zahărul, ghimbirul, coaja de portocale, usturoiul, amidonul dizolvat în apă şi sarea, apoi amestecă pentru a omogeniza. Adaugă puiul, amestecă şi lasă pe foc pană cand sosul se îngroaşă. Presară ceapa verde proaspăt tocată deasupra puiului.

Sursa: www.retetepractice.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.