Jurnalism cetatenesc

Sportul făcut dimineaţa stimulează metabolismul şi secreţia de "hormoni ai fericirii"

Iulia DIMA
9 sep 2016 830 vizualizări
Ne este dificil să ne trezim dimineaţa, mai ales să facem sport la o oră matinală... dar pentru că toate lucrurile frumoase necesită puţin efort, prin repetare, acesta se transformă într-un obicei.

Specialiştii susţin că îi ia în jur de 28 de zile organismului pentru a deprinde un nou obicei. Deci, într-o lună poţi deveni cu uşurinţă o persoană care aleargă prin parc dimineaţa! De asemenea, efectuate dimineaţa, exerciţiile fizice stimulează metabolismul şi astfel, în următoarele aproximativ 24 de ore, procesul de ardere a grăsimilor va fi mult mai intens, chiar dacă ai o muncă sedentară, de birou. Iată cateva sfaturi pentru a reuşi să te trezeşti dimineţa şi faci sport:
1. Culcă-te mai devreme
Unul dintre principalele motivele pentru care îţi este atat de greu să te trezeşti dimineaţa este faptul că nu ai dormit suficient. Să dormi suficient este primul pas spre a deveni o persoană matinală şi activă.
2. Mănancă cu cel mult o oră şi jumătate înainte de somn
Nutritioniştii recomandă să terminăm cina cu cel puţin o oră şi jumătate înainte de a merge la culcare. Astfel, stomacul va avea timp să digere. De asemenea, alege proteine slabe, grăsimi sănătoase şi legume pentru cină.
3. Programează-te pentru succes
Pentru a-ţi uşura misiunea de a fi activă la prima oră, ai putea să-ţi pui de seara echipamentul în rucsac, poate chiar şi gustarea sau sticla de apă. Dacă îndepărtezi tot stresul complementar sportului matinal, vei avea şanse mai mari să reuşeşti să treci mai uşor peste perioada de acomodare.
E doar o chestiune de timp pană vei reuşi să fii exuberant şi plin de energie întreaga zi. Explicaţia constă în faptul că sportul stimulează secreţia de endorfină şi serotonină - aşa numiţii "hormoni ai fericirii".  Pe parcursul zilei, nu te vei mai simţi epuizat şi nici nu ţi se va mai face foame atat de des sau atat de puternic.
 Sportul îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare

În primul rand, îţi va fi mult mai uşor să te trezeşti. Impunandu-ţi un ritm, organismul nu va mai fi bulversat şi va reacţiona în consecinţă. Treptat, metabolismul va fi stimulat tot mai mult, chiar în timp ce tu încă dormi. În felul acesta, te vei trezi plin de energie şi nerăbdător să ieşi în parc. Activitatea hormonală este, de asemenea, stimulată, fapt care va pregăti organismul pentru efort din punct de vedere al tensiunii arteriale, pulsului şi circulaţiei. Cercetătorii străini au evidenţiat faptul că exerciţiul fizic îmbunătăţeşte substanţial capacitatea de concentrare. Practic vorbind, efectuarea exerciţiilor dimineaţa reprezintă unicul mod în care te poţi asigura că ţi-ai făcut "norma" pentru ziua respectivă. Cine ştie ce întamplări neprevăzute vor apărea, nemailăsandu-ţi timp pentru acest lucru mai tarziu... (Iulia DIMA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.