Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
18 aug 2016 627 vizualizări
Istoria zilei de 19 august

Astăzi se împlinesc 135 de ani de la naşterea lui George Enescu


1316: Regele Carol Robert de Anjou acordă Clujului statutul de oraş şi-l scoate din posesiunea Episcopiei Catolice de Alba Iulia.
1881: S-a născut George Enescu, compozitor, violonist, pedagog, pianist şi dirijor român (d. 1955). Enescu este considerat cel mai important muzician român.
1891: A murit Theodor Aman, pictor român, membru al Academiei Române (n. 1831) şi întemeietor al primelor şcoli româneşti de arte frumoase de la Iaşi şi Bucureşti.
1919: S-a semnat tratatul de la Rawalpindi, prin care Regatul Unit a recunoscut independenţa Afganistanului. Ziua Independenţei în Afganistan.
1934: Hitler primeşte 89,9% din voturile germanilor care sunt de acord cu noile sale puteri.
1943: Semnarea acordului de la Quebec, dintre SUA şi Marea Britanie, privind realizarea bombei nucleare.
1946: S-a născut  Bill Clinton, al 42-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii pentru două mandate consecutive. A rămas în memoria americanilor mai ales pentru aventura sa cu Monica Lewinsky.
1954: Congresul american a votat legea Humphrey-Buler, privind controlul activităţii comuniste. Interzicerea Partidului Comunist American.
1960: URSS lansează Sputnik 5 cu căţeii Belka şi Strelka, 40 de şoareci, 2 şobolani şi o varietate de plante la bord. A doua zi, la întoarcerea pe Pământ toate animalele erau sănătoase.
1979: A fost inventat CD-ul. Revoluţia s-a produs într-o periferie a oraşului Hanovra din Germania
1989: Preşedintele polonez Wojciech Jaruzelski nominalizează în funcţia de prim-ministru pe Tadeusz Mazowiecki, activist al sindicatului Solidaritatea, primul premier ne-comunist în 42 de ani.
1989: La picnicul Pan-European de lângă Sopron, cu ajutorul maghiar, peste 600 de cetăţeni est germani fug în Occident. Acesta era sfârşitul RDG-ului.
1991: Puciul de la Moscova: Puciştii preiau controlul Televiziunii şi Radioului. Boris Elţîn, dă un decret prin care toate hotărârile Comitetul de stat pentru starea excepţională nu aveau valabilitate pe teritoriul R.S.F.S. Rusă.
2005: China şi Rusia au început primele exerciţii militare comune în aşa-numita „Misiune de Pace 2005”. Exerciţiile vor dura opt zile şi vor simula invadarea unei ţări imaginare, în zona Vladivostokului şi a regiunii chineze Shandong.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.