Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
19 feb 2016 636 vizualizări
Istoria zilei de 20 februarie

1816: Bărbierul din Sevilla, de Gioachino Rossini, debutează la "Teatro Argentina" cu un fiasco. Bărbierul din Sevilla este o operă bufă în trei acte, compusă de Rossini, avându-l ca figură centrală pe Figaro.

1849: Împăratul Austriei, Franz Joseph I, a promulgat o Constituţie prin care se recunoaşte Transilvaniei o autonomie limitată (4 februarie – 4 martie 1849).

1882: A murit Moş Ion Roată, deputat în Adunarea ad–hoc a Moldovei. Ion Roată (n. 1806, satul Câmpuri, judeţul Vrancea), cunoscut şi sub numele de Moş Ion Roată, a fost un ţăran român, deputat în Divanul Ad-hocşi un susţinător înflăcărat al Unirii Principatelor Moldova şi Valahia şi al reformei agrare din Principatele Unite ale Moldovei şi ţării Româneşti. În localitatea sa natală poate fi vizitată Casa Memorială „Moş Ion Roată”.

1922: A avut loc, la Bucureşti, logodna Principesei Maria (Mignon) a României cu Principele Alexandru (unicul fiu al regelui Serbiei, Petru I Karagheorghevici); nunta a avut loc la 8 iunie 1922, la Belgrad.

1938: A debutat, la postul de radio Bucureşti, Maria Tănase, cea care va deveni simbolul cântecului popular românesc.

1938: A fost decretată o nouă Constituţie, promulgată la 27 februarie 1938, prin care se introducea dictatura regală a lui Carol al II–lea (1930–1940) şi sfârşitul regimului parlamentar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.