Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Conopidă coaptă

Ziarul de Vrancea
7 ian 2016 1211 vizualizări
Această reţetă cu conopidă coaptă este o adevărată comoară pentru doamnele şi domnişoarele care au o grijă deosebită pentru siluetă.

Printre altele, conopida este o legumă care conţine multe proteine vegetale, vitamine şi minerale. Are o strucură celulară foarte fină, aduce un aport minim de calorii şi se găseşte foarte uşor pe tarabele pieţelor sau în orice magazin. Până şi copiii se vor da în vânt după această reţetă.
Ingrediente:
1 conopidă
1 lingură cu ulei de floarea soarelui
300ml de iaurt gras
suc de lămâie (1 lămâie)
1 lingură de chimion
2 căţei de usturoi
1 linguriţă cu praf de curry
2 linguriţe cu sare de mare
1 linguriţă cu piper negru măcinat
Mod de preparare: Încălziţi cuptorul la 200 grade şi ungeţi tigaia cu ulei.
Spălaţi şi curăţaţi bine conopida. Într-un bol preparaţi o marinadă amestecând iaurtul, usturoiul bine pisat, sucul de lămâie şi condimentele.
Cufundaţi conopida în marinada preparată anterior şi apoi puneţi-o la cuptor. Lăsaţi să se coacă 30-40 de minute. Conopida preparată astfel este perfectă în combinaţie cu o salată grecească. Poftă bună!
Sursa reţetă : www.frunza-verde.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.