Jurnalism cetatenesc

Nu stiu cit putem schimba ceva prin aceste formulare

Ziarul de Vrancea
22 nov 2007 631 vizualizări
pensionarii vrinceni, si nu numai, au primit sau vor primi in aceasta luna un chestionar cu intrebari din partea premierului Tariceanu

In luna noiembrie s-a transmis tuturor pensionarilor din sistemul public de pensii o scrisoare electorala semnata de premierul Calin Popescu Tariceanu si de ministrul Muncii, Paul Pacuraru, insotita de un chestionar cu intrebari legate de activitatea caselor teritoriale de pensii. Pensionarii ar trebui sa completeze aceste chestionare si apoi sa le transmita sau sa le depuna la sediul Casei Judetene de Pensii Vrancea. Toate raspunsurile primite din teritoriu vor fi centralizate la Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale. Prin aceste chestionare, pensionarii au ocazia de a-si exprima nemultumirile, problemele si dificultatile lor in relatia cu Casele Judetene de Pensii. Citi dintre pensionarii vrinceni au primit aceste scrisori si chestionare si daca ei le vor trimite completate la Casa Judeteana de Pensii Vrancea puteti cititi in rindurile urmatoare:


Simion Mitrea, 62 ani, Bontesti, Cirligele


"Nu am primit nici o scrisoare electorala insotita de un chestionar din partea premierului si a ministrului Muncii. Cind il voi primi acasa il voi completa si-l voi trimite Casei de Pensii Vrancea. Este interesant acest mod de a ne cere parerea cu privire la activitatea acestei institutii.

Poate vor putea schimba ceva in bine in modul de desfasurare a activitatii pe viitor. Acum, cu aceste mariri de pensii, au mai multumit o parte din pensionari, dar nu prea multi. Nu pot spune ca sint multumit sau nu, dar cit de cit s-a simtit un pic aceasta ultima marire. Consider ca in ultimul timp ne-au mai acordat un pic de atentie si si-au dat mai mult interesul si pentru noi, pensionarii."


Mihai Ion, 68 ani, Poiana Cristei


"Eu am stat doua saptamini la Soveja si acum merg acasa. Nu stiu daca am primit vreo scrisoare din partea premierului, dar voi vedea astazi, cind ajung. Daca l-am primit, voi completa formularul si o sa-l trimit apoi la Casa de Pensii. Nu sint prea multumit de ceea ce fac ei cu marirea pensiilor pentru ca cei care au citeva milioane bune, primesc tot mult, iar noi, cei care avem un milion, doua, primim mai nimic. Degeaba spun ca multi bani se duc de la buget pentru pensii, pentru ca se duc tot la cei care au mult. Ar trebui sa dea mai multi bani celor care au pensii mici, pentru ca acestia sint multi si se descurca foarte greu. Nu cred ca aceasta marire din noiembrie si cea care va fi in ianuarie sint pentru a mai cistiga ceva voturi la alegerile de anul viitor."


Corneliu Stratulat, 61 ani, Focsani


"Nu am primit pina acum nici un chestionar din partea premierului. Il voi completa daca-l voi primi, chiar daca mai inseamna un drum in plus pentru mine. Voi scrie acolo exact ceea ce ma doare pe mine. Numai ca acum, cu aceste mariri din aceasta luna, ne-au mai inchis gurile. Nu pot spune ca sint fericit sau nemultumit, dar iau lucrurile asa cum sint. Nu stiu cit putem schimba noi ceva prin aceste formulare, dar imi voi face datoria si voi trimite la Casa de Pensii."


Anica Vlad, 72 ani, Tataranu


"N-am primit vreo scrisoare electorala sau chestionar pina acum, dar daca se va intimpla acest lucru, poate il voi completa. Nu stiu sigur, pentru ca vin rar in oras si nu prea am timp. Foarte multi pensionari sint nemultumiti de tot ceea ce inseamna pensie. Noroc ca am primit in noiembrie mai mult la pensie si va urma si in ianuarie sa mai primim ceva. N-as putea spune ca aceste mariri au o tenta electorala, pot spune doar ca ma bucur de ele. Depinde ce scrie in acel formular, nu stiu ce as scrie: de bine sau de rau."


Ileana Ravoi, 67 ani, Hingulesti, Vulturu


"Nu am primit chestionarul trimis de premier si de ministrul muncii, dar daca va ajunge la mine, il voi completa. In mod sigur, raspunsurile mele vor fi mai mult rele, ca bune nu prea au de unde sa fie. Numai medicamentele cit ne costa pe luna. Luna aceasta am mai primit ceva la marire, dar dupa 30 de ani de munca la CAP, am o pensie foarte mica si marirea este oricum nesemnificativa."


Florica Petrea, 70 ani, Hingulesti, Vulturu


"Nu am auzit nimic despre faptul ca pensionarii ar primi acasa un chestionar pe care trebuie sa-l completam. Il voi spune parerea daca voi putea. La virsta mea imi este greu sa mai scriu si nici nu prea am timp. Eu am 32 de ani munciti la CAP si am o pensie tare mica. Sint multe nemultumiri ale noastre. Am muncit mult la viata mea si de asta mi-am nenorocit sanatatea. Noi, cei de la tara, muncim si acum la cimp si prin curte, asa ca nu ducem o viata linistita. Oricum, si cu formularul meu completat si fara el, acelasi rezultat va fi."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.