Jurnalism cetatenesc

Laboratorul de otravuri

Ziarul de Vrancea
19 nov 2007 574 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Lancea Destinului. Puterea oculta a lancii care l-a strapuns pe Iisus Hristos", de Trevor Ravencroft, aparut la Editura Pro Editura si Tipografie 2007, sub semnatura scriitorului si eseistului Paul Cernat. Lectura placuta!

Binele si Raul - Magia neagra a Istoriei


O incursiune senzationala in culisele sacre ale istoriei este masivul volum "Lancea Destinului. Puterea oculta a lancii care l-a strapuns pe Iisus Hristos" al lui Trevor Ravencroft, aparut de curind in colectia "Universuri secrete" a Editurii Pro. Traducerea din limba engleza este semnata de Iulia si Cristian Matei. Avind pe pagina de garda lancea centurionului roman Longinus ce a strapuns coasta lui Hristos, cartea - prefatata printr-un motto din "Parsifal" de Wolfram von Eschenbach - propune, intre altele, o descifrare a "semnelor Graalului prin magia neagra", urmarind radacinile puterii oculte care ar fi dus de la Irod cel Mare la ascensiunea lui Adolf Hitler. Asociata in Evul Mediu timpuriu Sfintului Potir, conceput ca "o cale apuseana unica de extindere a mintii", Lancea Destinului trece din mina in mina - precum Inelul din trilogia lui J.R.R. Tolkien"¦ - intr-o fabuloasa stafeta a Raului din istorie. Totul culmineaza printr-o uriasa confruntare intre Bine si Rau, o mare epopee "autentificata" pina in detalii prin documente dintre cele mai diverse. Scris alert si sobru, conceput dupa o reteta jurnalistica de succes cu efect garantat, volumul lui Ravencroft ofera iubitorilor genului o lectura captivanta, de o tenebroasa fascinatie, in care mitologia oculta se impleteste cu reconstituirea istorica. Paul Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.