Jurnalism cetatenesc

Laboratorul de otravuri

Ziarul de Vrancea
14 nov 2007 2968 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Laboratorul de otravuri", de Arkadi Vaksberg, aparut la Editura Pro Editura si Tipografie 2007, sub semnatura lui Razvan Exarhu. Lectura placuta!

Istoria de la ora 5


«Omoriti-i pe toti!», «Treceti imediat la teroarea in masa», «Ardeti orasele in intregime, exterminati fara mila toti rezistentii», «Popii trebuie arestati, fiind contrarevolutionari si sabotori, si impuscati peste tot fara mila», «Spinzurati vreo suta de tarani instariti si poporul sa asiste la supliciu», «Gasiti oameni solizi pentru supliciu». Acestea sint doar citeva din indemnurile marelui revolutionar si criminal Vladimir Ilici Lenin. De la Lenin la Putin, istoria Rusiei este un "Laborator de otravuri", insusi titlul cartii scrise de Arkadi Vaksberg. în 1921, Lenin s-a gindit ca dusmanii poporului, adica poporul, disidentii si vechii tovarasi de lupta ar trebui combatuti ceva mai subtil decit prin impuscare, injunghiere sau spinzurare. Asa a aparut o entitate vaporoasa care, sustinuta de cercetatori valorosi, s-a ocupat de ridicarea crimei la grad de stiinta. începuturile au fost timide. Tovarasii incomozi erau convocati la spital pentru a fi insanatositi cu forta de boli pe care nu le aveau, prin operatii urgente. Operatiile reuseau, dar pacientii mureau. Mai departe, e usor sa intelegem cit de bine a evoluat institutia ascunsa intre faldurile sinistrei Lubianka, amintind victime printre care o regasim pe vaduva lui Lenin, pe ministrul ceh Jan Masaryk, presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko sau intens mediatizatul caz al lui Alexandr Litvinenko. O lectura infricosatoare si necesara. Razvan Exarhu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.