Jurnalism cetatenesc

Nu aprobati «auditul Trus» fara o temeinica analiza

Ziarul de Vrancea
30 oct 2007 543 vizualizări
scrisoare deschisa domnului Primar Decebal Bacinschi

"In urma cu doi ani mi-am permis sa va deranjez atit pe dvs, cit si Consiliul Local Focsani, cu trei probleme de interes public si anume:

a) Falsul proces dintre CUP RA si ENET SA, unitati aflate in subordinea C.L. Focsani si a dvs. Practic, acest proces este o «smardoiala» a directorilor celor doua unitati pe bani publici. In conformitate cu Legea 215/2001 (Legea administratiei publice), la art. 66, alin. 5 se prevede: «Primarul conduce serviciile publice locale», iar art. 68 prevede, pe linga coordonarea serviciilor publice, si posibilitatea de a dispune suspendarea si incetarea raporturilor de serviciu la conducatorii serviciilor publice. Intr-un total dispret fata de banul public, dvs considerati ca aceste articole nu sint valabile si pentru dvs.

b) Calculul gresit al cantitatii de energie termica aferenta apei calde consumata de abonatii ENET fara gigacalorimetru si a cantitatii de energie termica pentru incalzirea locuintelor la abonatii ENET fara gigacalorimetru. Pentru a fi mai concludent, citez o fraza din procesul verbal de cercetare penala a directorului ENET, intocmit de Politia Vrancea. «In baza raspunsului primit prin adresa nr. 7495/29.05.2006, am facut un calcul matematic din care a rezultat ca, in perioada verificata, abonatilor a caror energie termica - incalzire nu a fost contorizata li s-a facturat mai mult cu un total de 2.871.105,85 lei RON fara TVA, din care suma de 1.499.328,28 lei RON a fost subventionata. Filele nr. 8 - 15». Desi rezulta foarte clar un prejudiciu de circa 30 miliarde lei vechi, Parchetul Vrancea a refuzat dispunerea inceperii urmaririi penale pentru abuz in functie a directorului ENET, ba mai mult, trimite in instanta dosarul fara ca eu sa fi facut o cerere in acest sens. Straniu este faptul ca din dosar au lipsit si documente inaintate conducerii ENET si Raportul CUP catre noul Consiliu de Administratie. Cu toate ca prejudiciul este precizat clar, dna. judecator Lenuta Harabor considera ca actiunea de neincepere a urmaririi penale impotriva directorului ENET de catre Parchet este total intemeiata.

c) Calculul gresit al pretului la mc de apa livrat de CUP. Desi OG 32/2002 la art. 32, alin. 1, prevede ca stabilirea pretului la mc de apa se face in functie de structura de pret, dvs, in dispret fata de lege, ati ignorat acest aliniat si ati introdus in CL Focsani spre aprobare niste hotariri privind pretul la mc de apa, total ilegale. In conformitate cu Legea 544/2002 privind liberul acces la informatiile de interes public, v-am adresat o petitie semnata de peste 600 de focsaneni, dintre care noua sint si consilieri locali, solicitindu-va sa ne puneti la dispozitie structura pretului la mc de apa livrat de CUP. Deoarece dvs ne-ati ignorat, ne-am adresat justitiei, dar aici, stupoare: actiunea ne este respinsa, atit de judecatorul Mihai Stoian, cit si de Curtea de Apel Galati. In ciuda faptului ca la mijloc au fost probleme de interes public, prin hotaririle luate de instante se demonstreaza ca afirmatiile privind subordonarea unor judecatori si procurori structurilor oligarhice e total intemeiata. Deoarece un domn consilier a refuzat sa mai treaca prin Comisia de buget a C.L. Focsani un pret la mc de apa livrat de CUP, care nu respecta legea, anul trecut nu s-a aprobat in C.L. Focsani pretul la mc de apa livrat de CUP, incalcindu-se legea. Dupa o indelungata «chibzuinta» ati gasit solutia cu auditul, prin care ati mai cheltuit niste bani publici, complet inutil. Auditul d-nei expert Trus (condamnata pentru infractiune economica) este in totala contradictie cu raportul CUP catre noul CA si unde se afirma, citez: «costul unui mc de apa la data de 30 august 2006 este de 1,3 lei noi» cifra corecta, deoarece si eu am ajuns la acelasi rezultat, utilizind alt calcul. In aceste conditii este recomandabil sa nu mai faceti glume spunind ca pretul mc de apa livrat de CUP este afectat de ponderea elementului energie electrica, deoarece aceasta este de numai de 12,5% sau ca pretul la mc de apa livrat de CUP l-a stabilit BERD-ul pe motiv ca dl. Oprisan a decretat Vrancea «Provincie Europeana». Fac apel la consilierii locali ai municipiului Focsani sa nu aprobe «auditul Trus» fara o temeinica analiza a acestuia".

ing. Ulise Grosu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.