Jurnalism cetatenesc

Nu voi rata votul din 25 noiembrie

Ziarul de Vrancea
26 oct 2007 591 vizualizări
se apropie cu pasi repezi alegerile europarlamentare din 25 noiembrie

Pe 25 noiembrie, romanii vor merge la vot pentru a-i alege pe cei care vor reprezinta tara noastra in Parlamentul European. Legea prevede ca, indiferent de numarul alegatorilor care se prezinta la acest vot, alegerile sint validate. Din acest motiv, fiecare vot va conta. Sondajele arata insa ca romanii nu sint foarte interesati de europarlamentare. Acest lucru se poate datora, pe de o parte, faptului ca, importanta reprezentarii Romaniei in Parlamentul European nu este inca foarte bine constientizata. Pe de alta parte insa, populatia nu are inca o informare solida despre Uniunea Europeana, despre regulile din interiorul ei si implicatiile pe care apartenenta la aceasta structura le are in viata noastra de zi cu zi. Ce cunosc cititorii nostri despre aceste alegeri puteti citi in rindurile urmatoare:


Georgeta Crisan, 53 ani, sat Ruget, com. Timboiesti


"Stiu ca alegerile europarlamentare sint pe data de 25 noiembrie. Voi merge cu placere sa votez in acea zi. Urmaresc la televizor diverse emisiuni care prezinta informatii despre alegerile pentru Parlamentul European. Eu nu sint stiutoare de carte, dar ma mai uit la televizor pentru a urmari diferite emisiuni. Sintem noi mai saraci, dar este bine ca avem televizor si mai putem urmari cite o emisiune de stiri, din care putem afla cite ceva despre aceste alegeri si nu numai."


Elena Iacob, 52 ani, sat Cotesti, com. Cotesti


"Am auzit de alegerile europarlamentare. Urmaresc la televizor emisiunile care prezinta informatii pe aceasta tema si consider ca sint utile si importante pentru noi. Pentru ca ne trimitem acolo reprezentantii, cred ca aceste alegeri sint importante. Este prima data cind votam persoane care sa ne reprezinte in Europa si trebuie sa fim atenti pe cine trimitem acolo. Eu am fost de fiecare data sa votez pina acum. Am lasat toate treburile deoparte in acele zile si am mers sa-mi exprim votul."


Vasile Alexe, 59 ani, com. Dumbraveni


"Nu stiu exact despre ce este vorba cu aceste alegeri europarlamentare. Timp nu prea avem sa ne uitam la televizor pentru a urmari emisiunile pe aceasta tema. Asa ar trebui sa facem pentru a afla cit mai multe, dar treburile zilnice nu-ti prea lasa timp de televizor. La vot voi merge oricum. Poate pina atunci mai aflu ceva despre aceste alegeri."


Neculai Voicu, 49 ani, com. Maicanesti


"Stiu ca alegerile pentru Parlamentul European sint pe data de 25 noiembrie, anul acesta. Este cazul sa mergem la acest vot deoarece ii alegem pe cei care merg in Parlamentul Europei sa ne reprezinte. Trebuie sa avem grija pe cine alegem si din acest motiv este necesar sa ne prezentam la vot in aceasta zi. Alegem pentru prima data asa ceva si trebuie sa votam niste oameni capabili si pregatiti. Pe urma vom vedea cit de pregatiti si capabili au fost. Sper sa fie alese niste persoane care sa ne reprezinte bine acolo. Nu voi rata votul din 25 noiembrie."


Ilinca Mocanu, 36 ani, Slobozia Ciorasti


"Nu am auzit de alegerile europarlamentare. Stiu ca trebuie sa mergem la vot pe data de 25 noiembrie, dar nu stiu exact ce alegem atunci. Nu prea ma uit la stiri sau alte emisiuni, ci mai mult la filme. L-am auzit la radio pe presedinte intr-o dimineata vorbind despre alegeri, dar nu am inteles foarte bine subiectul. Sotul meu se uita la televizor si urmareste stirile. Am mers de fiecare data sa votez, asa ca si de aceasta data voi merge."


Ileana Tudorache, 48 ani, Focsani


"Stiu cite ceva despre alegerile europarlamentare, dar nu am inca multe informatii. Ma mai uit cind am timp la televizor pe programul national la diverse emisiuni pe aceasta tema. Trebuie sa urmarim un pic pentru a afla cite ceva despre aceste alegeri, deoarece votam pentru prima data asa ceva si este necesar sa stim pe cine trimitem acolo. Trebuie sa mergem la vot in aceasta zi, tocmai pentru ca este prima data cind votam parlamentari europeni. Nu putem trimite in Europa pe oricine."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.