Jurnalism cetatenesc

Trebuie sa ne invatam copiii mai intii traditiile noastre

Ziarul de Vrancea
22 oct 2007 617 vizualizări
agentiile de turism prezinta in pachetele turistice pentru sarbatorile de iarna atit destinatii in diverse tari europene, dar si zone traditionale romanesti

Tara noastra este inzestrata cu zone si peisaje care trebuie promovate nu numai turistilor romani, dar mai ales celor straini. Reprezentantii agentiilor de turism sustin ca din cauza lipsei ghizilor specializati, a calitatii slabe a serviciilor care nici nu se compara cu cele externe, dar si a gunoaielor care domnesc la tot pasul, turistii straini ne ocolesc in continuare. In acelasi timp, zone ca Bucovina, Maramures, Moldova, zone in care s-au mai pastrat traditiile si obiceiurile strabunilor sint tot cautate de romani. Normal ar fi ca acestea sa fie cit mai cautate de turistii straini, deoarece avem cu ce ne mindri. Nu stim sa ne punem in valoare atuurile, atit in ceea ce priveste mediul rural, cu traditiile lui, dar si manastirile sau alte monumente, care nu sint ingrijite, iar serviciile din apropierea lor sint de slaba calitate sau lipsesc cu desavirsire. Ce parere au cititorii nostri cu privire la ofertele turismului nostru puteti citi in rindurile urmatoare:

Daniela Citu, 30 ani, rezident Marea Britanie


"In ceea ce priveste turismul nostru, responsabilii mai au inca mult de munca. Sarbatorile de iarna mi le voi petrece in Marea Britanie, deoarece acolo locuiesc. Aleg tot aceasta tara pentru ca au un sistem bine pus la punct, conditii foarte bune si stiu pe ce dau banii. Acolo guvernul te ajuta cind nu ai bani, cind nu ai un loc de munca, cind nu poti plati chiria, cu alte cuvinte un sistem care te ajuta. Avem o tara frumoasa si sint mindra ca sint romanca. Depinde mult de parinte cum isi creste copilul. Trebuie sa ne invatam copiii mai intii traditiile noastre si sa le aratam apoi alte tari. Spun asta pentru ca niciodata n-am sa uit de unde am plecat. Prin munca pe care am avut-o in tara, m-am plimbat peste tot si pot spune ca avem o tara frumoasa, dar daca nu o pastram este pacat."


Elena Birgaoanu, 50 ani, inginer, Odobesti


"Nu voi pleca nicaieri de sarbatori pentru ca nu-mi permit. Mi-ar placea insa sa merg undeva. Sintem interesati de zonele noastre, poate mai mult ca altadata, dar posibilitatile materiale ne retin de multe ori sa plecam prin tara. Cred ca serviciile celor din strainatate sint mai bune, dar am certitudinea ca si noi vom ajunge la aceleasi standarde, dar mai dureaza."


Daniela Avram, 23 ani, somer, Focsani


"Pentru sarbatorile de iarna in nici un caz nu m-am gindit la o plecare in alta tara. La salariile care sint la noi, nu stiu citi isi permit asa ceva. Si la noi costa destul de mult sa-ti petreci citeva zile la munte iarna, mai ales in sezonul sarbatorilor. Asa ca, tot in familie, acasa, vom ramine. In acelasi timp este foarte bine ca unii parinti isi duc copiii in zonele care mai pastreaza traditiile si obiceiurile de sarbatori. Din cite stiu eu, sint destul de multi turisti straini care ne viziteaza tara."


Alexandra Irimia, 22 ani, studenta, Marasesti


"Inca nu m-am gindit unde voi pleca pentru a petrece sarbatorile de iarna, deoarece mi se pare cam devreme. Deocamdata nu am nici o idee in acest sens. In ceea ce priveste serviciile turistice de la noi, sa speram ca vor mai creste calitativ. Cred ca pentru a atrage cit mai multi turisti ar trebui poate mai multa publicitate, dar si servicii mult imbunatatite fata de cele actuale."


Stanica Dragu, 35 ani, cadru didactic, Vulturu


"Ne vom petrece sarbatorile de iarna acasa. Prefer sa mergem cu copiii sa ne vizitam tara si zonele care mai pastreaza traditiile noastre, inainte de a merge in strainatate. Este o ocazie si pentru ei de a vedea tara. In privinta strainilor care nu ne viziteaza tara, ar trebui sa ne intrebam de ce!"


Andreea Costin, 25 ani, studenta, Focsani


"Am inceput sa ne interesam de unele oferte pentru sarbatorile de iarna inca de acum. Alegem sa ni le petrecem tot in tara, pentru ca avem traditii si locuri frumoase. Ne gindeam chiar sa mergem in zona Maramuresului pentru ca este o zona total diferita de a noastra si cu traditii inca pastrate. Trebuie mult mai bine fructificata tara noastra pentru ca avem ce arata si altor tari."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Mihaela BESLEAGA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.