Jurnalism cetatenesc

Piramidele lui Napoleon

Ziarul de Vrancea
15 oct 2007 697 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Piramidele lui Napoleon", de William Dietrich, aparut la Editura Nemira, 2007, sub semnatura scriitorului si eseistului Paul Cernat. Lectura placuta!

Aventuri cu Napoleon prin Egipt


Daca aveti senzatia ca prozatorilor romani de azi le lipseste suflul pentru story-ul amplu, cinstit si captivant, incercati un thriller istorico-ezoteric. Nici cititorii pretentiosi nu vor fi dezamagiti. Piramidele lui Napoleon, un volum masiv al romancierului si jurnalistului american William Dietrich (n. 1951, laureat Pulitzer in 1990), a aparut la Editura Nemira in Colectia "Suspans". Traducerea din engleza ii apartine Mariei-Luiza Sandu. Intriga e aparent simpla, dar dedesubturile fabulatorii sint luxuriante. Povestea somptuoasa te poarta, asemenea Nilului, prin locuri stravechi, pline de mister si primejdii. în Franta revolutionara si paupera a anului 1798, Ethan Gage, un ucenic parizian al lui Benjamin Franklin (fizicianul iluminist devenit presedinte al Americii) incearca sa scape de penurie cu ajutorul norocului - respectiv al jocului de carti - si cauta sa patrunda secretele francmasonilor, fauritori ai revolutiilor moderne. Cistiga un medalion enigmatic, aducator de moarte si atribuit Cleopatrei, regina Egiptului. Apoi, pentru a scapa de acuza uciderii unei prostituate, se inroleaza in armata lui Napoleon si calatoreste in Egipt spre a-ntelege secretul Piramidelor ascuns in Cartea lui Thot, patron al ocultistilor si alchimistilor dintotdeauna. Peripetiile si reflectiile se imbina firesc intr-o naratiune fascinanta, condusa cu mina sigura de prozator clasic. Paul Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.