Jurnalism cetatenesc

Meritam sa stim ce se intimpla si in lumea lor, acolo sus

Ziarul de Vrancea
15 oct 2007 579 vizualizări
materialul difuzat saptamina trecuta de postul national cu privire la mita luata de Remes a dat nastere la opinii din cele mai diverse in lumea politica

Decebal Traian Remes a demisionat din functia de ministru al Agriculturii la cererea premierului Tariceanu. Reporterilor de la Televiziunea Nationala le-a fost dat spre difuzare un material cu filmul spagii luate de ministru. Difuzarea acestui scurtmetraj a stirnit opinii din cele mai diverse si cit se poate de vehemente in lumea politica, dar chiar si in interiorul Televiziunii Nationale. Directorul STRv, Alexandru Sassu, considera ca prezentarea imaginilor nu reprezinta un "demers jurnalistic corect", pentru ca ar elimina prezumtia de nevinovatie. Pe de alta parte, directorul departamentului de stiri al TVR, Rodica Culcer, s-a declarat surprinsa de reactia acestuia si de interzicerea continuarii difuzarii materialului. Ce parere au cititorii nostri cu privire la difuzarea acestui material puteti citi in rindurile urmatoare:

Ana Popa, 49 ani, educatoare, Focsani


"Am vazut la televizor, pe un alt post, nu cel national, filmuletul in care Decebal Traian Remes primea plicul cu bani. Consider ca acesta trebuia difuzat de TVR si au facut foarte bine ca l-au aratat pe post. Eu nu am incredere in ceea ce se intimpla acolo sus, in lumea politica. Remes este o capacitate pentru Romania, eu l-am admirat foarte mult cind a condus finantele, dar rocada cu agricultura a fost o greseala. Nu prea are legatura una cu alta. Daca a facut acest lucru, trebuie sa plateasca. Numai sa nu fie o cacealma. Daca este real materialul, este in defavoarea dinsului. Sa nu mai fie ministru in viitor. Nu mai merita sa fie intr-o astfel de functie."


Radu Ilie, 44 ani, muncitor, Jitia


"Am urmarit acest subiect legat de mita luata de Decebal Traian Remes. Consider ca TVR-ul trebuia sa difuzeze materialul, indiferent in ce conditii a intrat in posesia lui. Poate trebuia protejat ministrul, dar pentru noi este mai bine ca am vazut cum a procedat. Meritam sa stim ce se intimpla si in lumea lor, acolo sus si cum merg treburile si afacerile lor."


Margareta Negoita, 49 ani, gestionar, Golesti


"Am urmarit acest subiect la televizor. Dupa parerea mea acest material trebuia prezentat pe postul national. Cum sa nu trebuiasca? Daca au facut asa ceva, acum sa plateasca! Asa cum plateste un muritor de rind, asa sa plateasca si un ministru, prim-ministru, sau oricare parlamentar, senator, ce-o fi el. Avem dreptul sa stim ce alegem, si mai ales pe cine alegem. Constitutional avem drepturi multe, dar nu stim sa le exercitam. Noi sintem vinovati ca dinsii fac ceea ce fac. Pacat ca se ajuge in aceasta situatie, sa-i vedem cit sint de nerusinati si cum unii sint contra ca s-au difuzat acele imagini. Sper sa nu vad cum cei doi domni se vor imbolnavi subit. Gasesc pretexte infantile sa ocoleasca legea. Daca nu facea acel lucru nu ajungea pe post."


Nela Pruna, 57 ani, pensionar, Focsani


"Daca este sa fie adevarate imaginile, consider ca nu este rau ca le-au difuzat pe post. Am inteles ca a fost difuzat exact asa cum s-a primit, fara nici o modificare. Trebuie sa stie toata lumea ce s-a intimplat. Eu despre Remes am crezut ca este un om cinstit, dar se pare ca m-am inselat. Se spune ca este ceva politic la mijloc, sa fie o facatura. Vom vedea."


Lavinia Tudorache, 56 ani, pensionar, Focsani


"Consider ca materialul cu pricina trebuia difuzat pe postul national. Trebuie sa stim si noi ce se intimpla cu ministrii nostri si cum rezolva ei diverse probleme in mod «corect». Daca materialul este adevarat, Remes ar trebui sa nu mai fie intr-o alta functie publica niciodata. Parerea mea este ca nu reprezinta o facatura ceea ce a fost difuzat pe post. Eu cred intr-adevar ca asa a procedat, deoarece figura lui nu-mi inspira incredere."


Mariana Harabagiu, 44 ani, asistent personal, Focsani


"Nu prea imi place politica si nu stiu prea multe despre acest subiect. Din ceea ce stiu, totusi pot spune ca daca au fost surprinsi in flagrant trebuia difuzat materialul. De ce sa se ascunda? Sa nu stim si noi ce fac ei? Daca este adevarat si este democratie, asa cum sustin dinsii, trebuia sa vedem si noi acele imagini. Daca exista o gindire libera, consider ca s-a procedat corect cu difuzarea materialului."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.