Jurnalism cetatenesc

Ieftinirea benzinei nu prea conteaza in valul scumpirilor de acum

Ziarul de Vrancea
11 oct 2007 654 vizualizări
Petrom a anuntat ca va reduce pretul carburantilor cu sase bani pe litru

Compania Petrom a decis reducerea pretului la benzina cu sase bani pe un litru, incepind cu data de 10 octombrie a.c.. In acelasi timp, pretul la motorina va ramine neschimbat. In comunicatul companiei Petrom se precizeaza ca aceasta masura vine ca urmare a scaderii cotatiilor internationale, adaptata la conditiile de piata de la noi. Politica de preturi practicata de Petrom, adoptata la inceputul anului 2005, tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere, dar si de contextul pietei interne. Ce parere au avut interlocutorii nostri cu privire la acest anunt al companiei Petrom puteti citi in rindurile urmatoare:


Ilinca Borcaias, 56 ani, gestionar, Jitia


"Scumpim alimentele, dar ieftinim benzina. Nu prea inteleg aceasta politica economica a celor care ne conduc. Pot spune ca este ceva bun ca nu se scumpeste si benzina, pentru ca s-ar genera alt val de scumpiri. Dar nu cred ca va conta prea mult pentru buzunarul nostru aceasta ieftinire. Alimentele sint de baza pentru noi si daca acestea se scumpesc tot timpul, nu stiu unde vom ajunge. Nu mi se pare deloc o imbunatatire a vremurilor noastre. Noi speram ca vom merge si spre bine, dar totul merge inapoi. Nu ne place aceasta discordie din mediul nostru politic."


Tatiana Robu, 49 ani, casnica, Focsani


"Nu stiu daca trebuie sa cred ca se va ieftini benzina de la Petrom. Credibilitate prea mare nu mai au cei de sus. Oricum aceasta scadere a pretului la benzina nu va conta foarte mult la valul de scumpiri care a venit peste noi. In nici un caz nu va avea un efect pozitiv asupra preturilor de la noi. De cite ori a fost vreo ieftinire a carburantilor, cit de mica de altfel, nu s-a produs nici o ieftinire a produselor. Toate preturile au ramas aceleasi. Va fi foarte greu pentru noi in viitor."


Teodora Grigorica, 61 ani, pensionar, Focsani


"Aceasta ieftinire anuntata de compania Petrom nu prea mai conteaza in acest val al scumpirilor. Nu cred ca vom resimti in bine aceasta ieftinire. Ne vom descurca foarte greu in aceasta iarna. Balanta nu cred ca se va inclina prea mult in partea benefica pentru noi. Totul merge spre rau."


Dana Craciun, 39 ani, casnica, Jaristea


"Tinind cont de scumpirile din ultima perioada, ieftinirea benzinei poate fi binevenita pentru noi, oamenii de rind. Eu ma bucur ca nu se va scumpi, pentru ca nu locuiesc la oras si astfel costul transportului va ramine acelasi. Munca la cimp ne costa o groaza de bani si daca va ramine acelasi pret la combustibili poate fi un lucru bun. Copilul meu face naveta, asa ca imi convine aceasta ieftinire."


Dorina Draguselea, 47 ani, avocat, Constanta


"Nu-mi vine sa cred ca Petrom ieftineste benzina. Scumpirea carburantului produce un lant de alte scumpiri, in toate domeniile. Mi se pare insa o amagire aceasta ieftinire, pentru ca poate veni foarte repede o scumpire a benzinei. La noi in Romania se adopta urmatoarea metoda: «daca raceste americanul, stranutam noi». Daca a crescut pretul pe baril la americani, noi scumpim imediat, ca asa este moda la noi."


Marioara Zaharia, 54 ani, pensionar, Sihlea


"Eu nu mai cred nimic din ceea ce se promite la noi. Banii nu ajung nimanui si este foarte greu pentru cei tineri pentru ca nu apuca sa-si faca mare lucru in viata. Salariile lor sint asa de mici chiar daca muncesc mult si nu prea reusesc sa puna deoparte ceva bani. Nu cred ca Petrom va ieftini benzina, dar macar sa ramina la acelasi pret."


Mariuca Andrei, 49 ani, contabil, Rimnicu Sarat


"Nu stiu ce sa spun despre acest anunt al companiei Petrom cu privire la ieftinirea carburantilor. La o prima parere pare a fi un lucru bun, pentru ca nu vor urma alte scumpiri, insa la toate ridicarile de pret de pina acum, nu prea se va observa mare lucru. Pe de alta parte insa, este posibil ca peste foarte putin timp sa anunte ca vor scumpi benzina deoarece ei tin cont de fluctuatiile internationale si, in general, ei mai mult au scumpit decit au ieftinit."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.