Jurnalism cetatenesc

Toti politicienii ne-au inselat increderea!

Ziarul de Vrancea
5 oct 2007 474 vizualizări
Guvernul Tariceanu II isi continua activitatea pina la urmatoarele alegeri parlamentare

Parlamentarii au votat miercuri motiunea de cenzura privind actualul Guvern. In favoarea motiunii au votat 220 de senatori si deputati, iar impotriva acesteia 152 de parlamentari, din totalul de 372 de voturi valabile. Potrivit Constitutiei, pentru ca Guvernul sa fie demis prin motiune de cenzura era nevoie de o majoritate simpla, adica de 232 de voturi. Au lipsit, pentru ca Executivul sa fie schimbat, 12 voturi. PSD a anuntat dupa caderea motiunii ca va face o "opozitie totala" Guvernului si ca nici o lege nu va mai trece prin Parlament. Urmatorul prilej de a vota impotriva actualului Executiv va fi la discutarea bugetului anului viitor. Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu a promis ca va demara discutii cu partidele politice privind bugetul pe 2008 si aplicarea majorarii pensiilor incepind din acest an. Ce opinii au cititorii nostri cu privire la votul din Parlament pentru schimbarea Guvernului puteti citi in rindurile urmatoare:


Arghira Cristian, 65 ani, pensionar, Gugesti


"Nu as fi dorit ca actualul Guvern sa fie schimbat. Pot spune insa ca nici nu sint multumita de activitatea lui de pina acum, dar nu doresc sa ia Basescu tot, adica si puterea si Guvernul. Doream un Guvern de coalitie, dar fara PD si PNL, pentru ca pe perioada cit au fost la guvernare s-au certat continuu. Nu au facut nimic bun pentru noi. Poate daca era o alta combinatie, cu persoane din alte partide as mai fi fost de acord. Oricum, nu mai avem incredere in nimeni. Cred ca la viitoarele alegeri nici nu mai merg. Ne-au inselat toti increderea."


Daniela Bira, 39 ani, economist, Focsani


"Daca votul de ieri din Parlament cu privire la schimbarea Guvernului ar fi oprit disputele politice, poate ar fi fost bine ca acesta sa fie inlocuit. Ne-am plictisit de atitea certuri si neintelegeri. Guvernul ar trebuie sa se inteleaga cu presedintele pentru ca lucrurile sa mearga in aceeasi directie, deoarece unul intr-o parte iar altul in alta nu duce la nimic constructiv."


Valentin Lupu, 45 ani, electrician, Focsani


"Am urmarit ieri la televizor dezbaterile pe tema schimbarii Guvernului. Am sesizat ca participantii la aceste discutii au fost de parere ca ar trebui sa ramina actualul Guvern. Parerea mea este ca noi traim la fel ca in anii trecuti. Nu cred ca alt Guvern ar schimba ceva in situatia actuala. Am observat ca cei din PSD vor sa ajunga iar la putere, dar nu stiu cit de bine ar fi. Ideal ar fi fost ca actualul Guvern sa fie schimbat si sa mearga totul bine."


Georgeta Constantinescu, 62 ani, pensionar, Focsani


"Deocamdata nu as fi dorit sa fie schimbat Guvernul pentru ca fiecare inlocuire produce bulvesare si se incetinesc toate procesele. Este timp pierdut cu alegerile altor ministri si a echipelor respective. Nici nu stim daca cel care va veni este mai bun decit predecesorul sau. Sa fie lasati cei care sint acum sa-si faca treaba cum stiu ei, ca prea mult timp se pierde cu certurile lor si nu se face nimic bun."


Ileana Piriiac, 57 ani, cadru didactic, Focsani


"Nu sint de acord cu ce face actualul Guvern, nu face intotdeauna bine, dar consider ca nu era momentul sa fie schimbat. Sint prea multe probleme care trebuiesc rezolvate mai intii: cele legate de Uniunea Europeana, de probleme din sistemul de sanatate, invatamint. Nu mai este mult pina la viitoarele alegeri asa ca nu mai este cazul de o alta schimbare. Cei care erau alesi, pina cind se puneau la punct cu problemele din ministere, timpul trecea in defavoarea noastra, pentru ca nu mai era timp de a face ceva bun. Nu sint multumita deloc de ei, mai ales de ministrul invatamintului, nu mai are rost sa-i schimbam acum, la final de mandat. Sa-si duca activitatea asa cum e, mai mult rea decit buna, pina la capat. Sa alegem din nou, daca vom avea pe cine!"


Steluta Gheorghe, 60 ani, pensionar, Focsani


"Prea multe transformari nu s-ar fi produs daca era schimbat Guvernul, dar cred ca era bine daca se inlocuia. Nu stiu daca in bine sau in mai rau. Trebuie sa mai incercam si cu alte persoane. Noi aproape ca sintem debusolati de ce se intimpla. Cind vedem ce se intimpla, ca ne trateaza cu indiferenta, nu fac nimic pentru pensii, nu ne mai intereseaza. Indiferent cine a fost la putere nu a facut ceva bun. Salarii mici, pensii mici, nimic multumitor. Tara nu merge spre mai bine. Tot ce a fost pina acum s-a vindut si iau tot de la noi pentru ei. Pretentii nu mai avem, decit sa ne traim soarta, cu bune si cu rele."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.