Jurnalism cetatenesc

Avem o pensie foarte mica, dar tot platim intii toate datoriile

Ziarul de Vrancea
27 sep 2007 710 vizualizări
rau-platnicii de la bloc pot fi dati in judecata de asociatiile de proprietari daca isi lasa vecinii fara utilitati din cauza restantelor

Asociatiile de proprietari pot da in judecata rau-platnicii de la bloc care nu-si achita restantele. Astfel, pe linga supararea vecinilor, acestia se pot trezi si cu procese intentate de asociatia de proprietari, daca lasa persoanele cu plata la zi fara apa calda, apa rece sau gaze naturale. In acest momente sint citeva scari de bloc care nu au apa calda din cauza datoriilor acumulate. Aceste situatii se intilnesc mai mult la imobilele care nu au contorizare individuala. Parerile cititorilor nostri cu privire la aceste situatii neplacute create de rau-platnici le puteti citi in rindurile urmatoare:


Ioana Teodorescu, 64 ani, pensionar, Focsani


"La noi in bloc, cei care nu-si platesc intretinerea si diversele utilitati sint cei plecati in Italia. Stiu ca poti da in judecata persoanele care nu platesc intretinerea si cred ca este buna si aceasta ultima masura. Cei plecati, cind vin pe timpul verii, consuma, dar nu platesc. Ei pleaca si platim noi, batrinii. Administratorul incearca sa le comunice ca trebuie sa plateasca, dar ei nu prea sint de gasit. Nu am nimic cu ei, dar consider ca atunci cind consumi ceva, trebuie sa platesti. Avem montate apometre, dar numai la apa rece se iau in consideratie, pentru ca la apa calda nu au toti."


Ionica Juganaru, 45 ani, pensionar medical, Focsani


"Sint de acord ca persoanele care nu-si platesc datoriile la intretinere sa fie date in judecata. Avem in bloc asemenea situatii cu rau-platnicii, dar nu au sume mari la restante. Sint oameni neglijenti, incapatinati, pentru ca mergem deseori la ei si ii rugam sa plateasca. Am facut somatii si in aceste situatii au platit, pentru ca s-au speriat. Deci au avut bani atunci."


Ianula Tanase, 30 ani, traducator-interpret, Focsani


"Locuiesc la bloc si avem si noi situatii neplacute cu cei care nu platesc intretinerea si celelalte utilitati. Daca vom fi afectati pe viitor as fi de acord sa fie dati in judecata. Pina acum nu au fost restantieri cu sume mari si nu a fost nevoie de asemenea masuri. Ce ma nedumereste pe mine sint sumele mari la intretinere care se iau luna de luna, pe linga cele de utilitati. Ma pot gindi astfel ca acesti bani luati in plus sint pentru a se achita aceste datorii ale celor care nu platesc."


Rodica Badiu, 46 ani, pensionar medical, Focsani


"Locuiesc la bloc si multi dintre vecinii mei sint pensionari. Tocmai ei, care au pensii stiute, sint cu plata intretinerii la zi. Nu avem rau-platnici in bloc. La un moment dat si eu am fost in imposibilitatea de a-mi plati datoriile, dar am facut un imprumut si am ajuns la zi cu platile. Unii au cu ce plati si nu vor, altii, intr-adevar nu au cum sa se descurce. Cei care au bani si nu vor sa plateasca ar trebui dati in judecata. Dar, in cazul pensionarilor, care mai sint dati si afara din bloc, ar putea fi gasite alte masuri prin care sa fie ajutati cu aceste cheltuieli."


Aneta Ivanescu, 67 ani, pensionar, Focsani


"Nu prea sint de acord sa fie dati in judecata cei care nu platesc intretinerea si utilitatile. Cei care au bani si au sume mari la restante cred totusi ca ar merita acest lucru. In blocul nostru insa sint oameni cu platile la zi. Cu toate ca avem o pensie mica, foarte mica, platim intii toate datoriile si apoi, din ce ramine, ne chibzuim cum putem."


Mariana Popa, 31 ani, confectioner, Focsani


"Eu locuiesc intr-un bloc de la ANL si este obligatoriu sa platesti, pentru ca altfel esti dat afara. Consider ca ar trebui dati in judecata doar cei care au bani si nu platesc. Pentru ca unii chiar nu au cu ce plati. Asemenea situatii am intilnit in blocul unde locuiam cu ani in urma. Erau pensionari care nu aveau cu ce plati intretinerea, astfel ca, in cazul lor, nu sint de acord sa fie dati in judecata."


Mariana Bursuc, 42 ani, vinzatoare, Focsani


"Am avut neplaceri cauzate de rau-platnici si acestia erau chiar oameni cu bani, dar refuzau sa plateasca. Sustineau ca administratia trebuie sa le faca acoperis, iar ceilalti locatari nu erau de acord cu aceste cheltuieli pentru constructia acestuia si astfel ei nu doreau sa plateasca. In cele din urma, dupa multe discutii si-au platit datoriile care ajunsesera la sume considerabile. In asemenea cazuri as fi de acord sa fie dati in judecata. Dar cei care sint acum la pensie si sint pusi in imposibilitatea de a-si achita datoriile trebuie cumva ajutati, nu dati afara din apartamente sau dati in judecata."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.