Jurnalism cetatenesc

In clasa intii mi-a placut romana, dar anul acesta o sa-mi placa matematica

Ziarul de Vrancea
18 sep 2007 929 vizualizări
inceperea anului scolar a umplut curtile scolilor din oras de risete si voiosie din partea bobocilor de clasa I si nu numai

17 septembrie 2007 - prima zi de scoala, primul clopotel. Anul scolar debuteaza cu emotii pentru micutii care intra anul acesta in clasa intii, dar si cu o serie de alte probleme administrative. Unii scolari din judet se vor bucura de scoli renovate, mobilier nou si alte imbunatatiri, dar unii vor invata tot in aceleasi unitati de invatamint vechi, cu banci din timpul parintilor sau chiar a bunicilor. Dar la virsta cind se aude primul clopotel, cind emotia cunoasterii invatatorului sau invatatoarei si a celorlalti colegi de clasa conteaza, toate acestea nu se observa. Sa nu uitam nici de emotiile sau grijile elevilor de liceu, pe unii dintre ei asteptindu-i cunosterea noilor colegi din clasa a IX-a, iar pe altii examenul de bacalaureat. Toate aceste emotii sint intilnite astazi in curtile scolilor si ale liceelor. Parerile lor despre inceperea anului scolar si activitatile ce-i asteapta pina la vacanta viitoare le puteti citi in rindurile urmatoare:


Oana Maria Savulescu, 7 ani, clasa I, Scoala "Stefan cel Mare"


"Eu intru acum in clasa intii si ma bucur ca a inceput scoala. Inainte am fost la gradinita. La grupa pregatitoare am facut exercitii. Am invatat cite ceva pentru a ne fi mai usor la scoala. In vacanta am mai citit, am mai lucrat, dar din cind in cind. Stiu ce invatatoare voi avea in urmatorii ani, dar nu-mi cunosc colegii de clasa. Cred ca imi va placea sa-mi fac temele de la scoala pentru a doua zi."


Andreea Violeta Fasoiu, 9 ani, clasa a II-a, Scoala "Stefan cel Mare"


"Eu sint in clasa a II-a si ma bucur foarte mult ca a inceput scoala. In clasa I mi-am facut multi prieteni din clasa. Mie imi place mai mult limba romana, decit matematica. Poeziile imi plac mult, cintecele. Abia asteptam sa vin la scoala si sa ma intilnesc cu colegii de clasa."


Alexandra Bianca Balaban, 8 ani, clasa a II-a, Scoala "Stefan cel Mare"


"Am asteptat foarte mult sa incep scoala. Doream sa ma intilnesc cit mai repede cu colegii mei, sa ne mai jucam cite putin in recreatie, dar si sa invatam. Mie imi place mai mult romana, deoarece mi se pare mai usoara si invatam mai multe. La toate materiile invatam mult mai multe, fata de cum era la gradinita. Ne-am intilnit cu doamna invatatoare si cred ca ne asteapta in clasa."


Miruna, 7 ani si 8 luni, clasa a-II-a, Scoala "Stefan cel Mare"


"Am asteptat cu nerabdare sa incep scoala pentru a ma intilni cu prietena mea. In fiecare zi din vacanta m-am gindit la ea. Nu ne-am intilnit toata vara pentru ca nu locuieste in oras. Nu prea mi-e dor de teme, dar asa trebuie sa invatam. Eu as vrea sa fiu medic veterinar pentru ca imi plac mult animalele, dar stiu ca nu va fi o meserie usoara. Am acasa un porc de Guineea si un motan. Ma mai uit la Animal Planet si vad pisoi mici care sint tratati la clinici de catre medici."


Natanael Custura, 8 ani, clasa a II-a, Scoala "Stefan cel Mare"


"Imi place la scoala si abia asteptam sa vin astazi la deschidere. Imi place mai mult la scoala decit la gradinita, chiar daca aici am teme de facut pentru acasa. Mie imi place matematica mai mult decit romana, pentru ca este frumoasa cind invat. Nu m-am gindit inca ce vreau sa fac cind voi fi mare. Poate ceva legat de calculatoare."


Adelina Claudia Lovin, 12 ani, clasa a VI-a, Scoala "Stefan cel Mare"


"Eu nu am asteptat cu foarte multa nerabdare inceperea scolii. Nici prea mult, nici prea putin. Dintre materiile pe care le avem imi plac mai mult matematica, sportul, romana, biologia, geografia, istoria. Eu as dori, cind voi fi mare, sa fiu procuror, avocat. Trebuie sa stiu bine romana si istoria."


Sara Lungu, 12 ani, clasa a VI-a, Scoala "Stefan cel Mare"


"Ma bucur ca a inceput scoala. Vom avea materii noi anul acesta, printre care fizica, asa ca vom avea multe lucruri noi de invatat. Imi place foarte mult matematica pentru ca voi urma un profil de matematica - informatica in liceu. Dintre anii de scoala mi-a placut cel mai mult in clasele a II-a si a V-a."


Miruna Elena Dumitras, 8 ani, clasa a II-a, Scoala "Stefan cel Mare"


"Am asteptat cu nerabdare sa inceapa scoala. Doream sa ma intilnesc cu colegii, mi-a fost dor de doamna invatatoare, dar de teme nu prea. Anul acesta cred ca voi avea citeva materii noi in orar. Nu-mi pare nici rau, nici bine. In clasa intii mi-a placut mai mult romana, dar anul acesta cred ca mai mult o sa-mi placa matematica."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.