Jurnalism cetatenesc

Copiii sint influentabili!

Ziarul de Vrancea
6 sep 2007 601 vizualizări
CNA-ul pregateste citeva spoturi menite sa tina copiii departe de programele TV nepotrivite virstei lor

CNA-ul a initiat o campanie de responsabilizare a parintilor care-si lasa prea mult copiii in fata televizorului. Incepind din aceasta saptamina, timp de patru luni, posturile TV vor difuza trei spoturi menite sa-i protejeze pe copii de anumite programe care nu sint potrivite pentru ei. Mesajul transmis de aceste spoturi este "Nu lasa copilul educat de televizor". Prin acest proiect se doreste sa fie tras un semnal de alarma parintilor care ar trebui sa controleze mai mult programele TV pe care le urmaresc copiii si sa le interzica acestora vizionarea emisiunilor dupa ora 22.00. Parerile cititorilor nostri cu privire acest proiect, le puteti citi din sondajul urmator:


Mioara Caraus, 52 ani, functionar, Focsani


"Producatorii de programe Tv nu tin cont intotdeauna de virsta celor care urmaresc emisiunile respective, mai ales pentru copii. Sint de parere ca cei mici se uita prea mult la televizor si ca anumite programe nu sint pentru virsta lor. Chiar daca sint acele semne in coltul ecranului, copiii nu au de unde sa le cunoasca, iar parintii nu acum sa-i urmareasca mereu. Lucrul interzis este de multe ori mai atragator."


Ioana Ciuta, 58 ani, confectioner, Focsani


"O metoda prin care copiii ar putea fi tinuti departe de anumite programe Tv ar fi codarea acestora si astfel nu ar putea fi urmarite. La unele emisiuni imi este si mie teama sa ma uit. Nepotica mea joaca mult puzzle, deseneaza, coloreaza si se uita doar la anumite desene animate clasice, cumparate special de parinti. Este un pic mai greu pentru parinti, datorita putinului timp liber, dar incearca totusi sa o tina departe de televizor."


Ioana, 60 ani, profesor, Focsani


"Masura pe care incearca CNA-ul sa o aplice cu aceste spoturi mi se pare buna. Trebuie sa se incerce sa nu mai fie lasati copiii sa se uite la televizor prea mult, iar parintii sa incerce sa fie aproape de ei si sa-i ajute sa-si gaseasca alta ocupatie. Sint programe care ar trebui interzise copiilor sau scoase din programele televiziunilor, dar noi nu putem face acest lucru. Nepoteii mei sint mici acum, dar sper sa le gasim ocupatii potrivite virstei lor, in viitor."


Carmen Chiriac, 42 ani, gestionar, Adjud


"Mi se pare o masura ideala ceea ce doreste sa faca CNA-ul prin viitoarele spoturi Tv. Multi parinti au un program incarcat si copiii au acces fara acordul lor. Baiatul meu este mare acum, dar cind era mic tot incercam sa-l opresc de la anumite emisiuni."


Cristina Mihaila, 26 ani, jurnalist, Iasi


"Aceste spoturi pe care CNA-ul doreste sa le faca sint bune. Exista si acum atentionari pentru copii, cu privire la interzicerea urmaririi anumitor emisiuni, dar ei sint mici si nu le cunosc. Daca nu sint supravegheati nu stiu cit le iau in considerare. Depinde si de educatia parintilor si de cum le fac programul peste zi copiilor. Degeaba sint acele cerculete in dreapta ecranului, daca parintii nu sint alaturi de ei si nu-i pot avertiza si opri sa se uite. Sint foarte multe emisiuni pe care copiii nu ar trebui sa le urmareasca. Unele desene animate de acum sint total nepotrivite si le-as interzice. Copiii sint influentabili!"


Giuliana Gavrila, 11 ani, eleva, Focsani


"Sint anumite emisiuni care nu-mi plac. Copiii fiind in vacanta se uita mai mult la televizor, chiar si seara, si nu ar trebui sa faca acest lucru. Nu imi plac multe emisiuni de divertisment. Eu urmaresc programele de muzica, Animal Planet si Discovery."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.