Jurnalism cetatenesc

Avantajul repartitoarelor e ca platesti atit cit consumi

Ziarul de Vrancea
5 sep 2007 782 vizualizări
pina in 2009, toti focsanenii care se incalzesc centralizat trebuie sa aiba repartitoare la fiecare calorifer

Focsanenii care locuiesc la bloc si se incalzesc in anotimpul rece la caloriferele sistemului centralizat vor fi nevoiti ca pina in 2009 sa-si monteze repartitoare de costuri. Termenul de iulie 2007 a fost astfel schimbat pentru a acorda oamenilor timp de gindire si analiza, cu privire la robinetii termostat si caldura controlata printr-un simplu buton. Chiar daca montarea acestor repartitoare implica pentru buzunarul multor oameni costuri ridicate, multi dintre focsaneni au montat deja astfel de aparate in case. Parerile cititorilor nostri cu privire la avantajul si dezavantajul repartitoarelor de costuri le puteti citi din sondajul urmator:


Angela Grigore, 38 ani, secretara, Focsani


"Eu am montate repartitoare de anul trecut. Sint multumita de ele si pot spune ca sint foarte utile in special pentru cei care nu stau tot timpul acasa. Daca le dai la temperaturi mai joase se poate face o economie pe timp de iarna. Sint avantajoase pentru ca platesti atit cit consumi."


Maria Vlase, 56 ani, pensionar, Focsani


"Eu nu locuiesc la bloc si nu-mi dau seama de utilitatea repartitoarelor. Stiu de la ginerele meu ca sint bune pentru cei care locuiesc in apartamentele de bloc, deoarece se plateste atit cit se consuma. Parerea mea este ca sint utile pentru ca iti faci in casa caldura pe care o doresti si poti face si economii astfel."


Alexandru Radu, 71 ani, pensionar, Focsani


"Am montate repartitoare in apartament de citiva ani si sint multumit de ele. Astfel putem face economii mult mai mari la cheltuielile din iarna. Le dam la temperatura dorita si in functie de cit de rece este afara. Cel mai mult am platit 150 lei in anotimpul geros. Sint foarte multumit de repartitoare."


Lilica Tudose, 49 ani, asistent maternal, Urechesti


"Montarea repartitoarelor ar fi ceva normal. Ar fi mai bine pentru cei care locuiesc in apartamentele de bloc. Pot face in casa temperatura pe care o doresc si pot reduce cheltuielile. Dezavantajele pe care le au nu le stiu."


Eugenia Schiopu, pensionar, Focsani


"Stiu ca montarea repartitoarelor va deveni obligatorie, dar nici nu voi face acest lucru pentru ca nu-mi vor folosi. Apartamentul nostru este la capatul sistemului de incalzire si, in casa, pe timp de iarna am o temperatura scazuta. Caloriferele nu sint prea bine incalzite deoarece temperatura scade mult de la punctul termic si pina la noi. Atunci ma gindesc la ce sa ne foloseasca repartitoarele. Costurile sigur vor fi mai mari decit acum si in acest moment nu sint de acord cu montarea lor."


Mihaela Roibu, 47 ani, contabil, Focsani


"Referitor la montarea repartitoarelor trebuie sa ma mai interesez pentru a afla mai bine avantajele si dezavantajele pe care le au acestea. Nu le-am montat tocmai pentru a sti mai multe, pentru ca am auzit si bune si rele despre ele. Cred ca mai intii ar trebui obligati cei care raspund de punctele termice pentru a le imbunatati."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.