Jurnalism cetatenesc

Sintem ca niste cirtite care cauta in permanenta

Ziarul de Vrancea
30 aug 2007 625 vizualizări
prefectul de Vrancea, Ion Oprea, a fost schimbat ieri de guvernul Tariceanu cu subprefectul Dragos Mircea, sustinut de PNL

Guvernul a decis marti, schimbarea din functie a unui numar de cinci prefecti: din Botosani, Mehedinti, Vaslui, Vrancea si Bucuresti. Astfel, Guvernul Tariceanu a schimbat ultimii prefecti din tara care au ajuns pe functii prin sustinerea Partidului Democrat. Prefectul Ion Oprea a devenit subprefect, locul sau fiind luat de Dragos Mircea, pina acum subprefect PNL. Ion Oprea a spus ca asteapta motivarea hotaririi Guvernului si apoi o va comenta. Prin aceste schimbari, liberalii doresc sa detina un control total in administratia locala, avind in vedere perspectiva alegerilor europarlamentare si a celor din 2008. Am stat de vorba cu cetatenii pentru a afla parerile lor cu privire la aceste inlocuiri, iar opiniile lor le puteti citi in rindurile urmatoare:


Gheorghe Ciurel, 73 ani, pensionar, Focsani


"Schimbarile facute ieri de guvern tin de o problema politica si nu este normal sa fie asa. Ar fi trebuit mentionat ce nu au facut prefectii si motivul inlocuirii lor. Schimbarile sa fie facute numai in urma unei constatari a activitatii lor. Oamenii dintr-o anumita functie, daca sint schimbati intr-un timp scurt, nu pot face aproape nimic. Cei care vin in urma lor nu au prea multa experienta si pina se pun la punct dureaza, iar la alegerile viitoare vine un alt partid la conducere si vor fi si ei schimbati. Orice inlocuire tine de culoarea politica si nu face bine bunului mers al societatii sau al unei localitati. Ar trebui omul potrivit la locul potrivit, dar si sa fie in functie mai mult timp."


Marlena Tiru, 50 ani, casnica, Tifesti


"Aceste schimbari ale prefectilor cred ca au fost facute pentru ca nu si-au facut treaba cu adevarat. Nu cred ca s-a intimplat din cauza partidelor din care au facut parte. Nu sint la curent cu activitatea prefectului de Vrancea, dar parerea mea este ca nu a dat rezultatele dorite si astfel a fost schimbat."


Ion Sandu, 56 ani, pensionar, Focsani


"Nu cunosc activitatea prefectului de Vrancea, dar parerea mea este ca s-ar putea sa fie o schimbare cu nuanta politica. Pina vom afla performantele lor, ramin la varianta politica. Nu cred ca prin aceasta vor cistiga voturi la europarlamentare, pentru ca eu vad ca este o lupta politica si nu sint de acord cu acest lucru."


Aurelia Bors, 45 ani, cosmetician, Focsani


"Nu am urmarit in ultima vreme scena politica, dar se pare ca schimbarile sint politice, atit timp cit prefectii inlocuiti faceau parte din Partidul Democrat, sau, ma rog, erau sustinuti. Treburile merg asa cum merg, pe guvernanti nu-i intereseaza nimic, doar doresc sa schimbe anumite persoane. Nu mi se pare corect sa schimbi pe cineva doar pentru ca face parte dintr-un anumit partid politic. Cred ca nu se intimpla nicaieri asa ceva, dar noi sintem o tara cu o democratie proprie si inca mai cautam variante. Sintem ca niste cirtite care cauta in permanenta. Poate ne vom gasi intr-o zi linistea."


Elena Lupu, 54 ani, vinzatoare, sat Radulesti, com. Vinatori


"Schimbarea prefectilor care au facut parte din Partidul Democrat nu cred ca este una politica. Nu si-au facut treaba cum ar trebui, astfel ca au fost inlocuiti cu persoane care sa faca ceva mai bun, spre binele tuturor. Totul ar trebui sa se intimple pentru noi, nu doar pentru guvernanti si cei care ne conduc. Sper sa se schimbe ceva sau «pina nu vad, nu cred». Totusi, de cite ori a fost schimbat cineva nu am vazut sa faca ceva bun cel care a fost numit. Totul a fost din rau in mai rau."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Dana SLINK


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.