Jurnalism cetatenesc

Cred ca aceasta este adevarata lor valoare

Ziarul de Vrancea
20 aug 2007 644 vizualizări
vara e pe sfirsite dar ne putem bucura de sezonul reducerilor pina la mijlocul lunii septembrie

Pe fondul venirii "italienilor" acasa in vacanta si a inceperii sezonului de reduceri, orasul arata ca un mic furnicar. Discounturile practicate in aceasta perioada de magazine sint la diverse articole, nu numai confectii, ci si marochinarie, incaltaminte, galanterie, tricotaje, cosmetice, pielarie, articole de sport - turism, etc. In Focsani, insa, numarul magazinelor care practica solduri este mic, iar cele care fac acest lucru sint foarte aglomerate. Este momentul cind poti cumpara ceva ce ti-ai dorit toata vara sau poate nu. Pentru a afla daca cititorii nostri dau atentie acestui sezon al reducerilor am stat de vorba cu ei. Raspunsurile lor le puteti citi in rindurile urmatoare:


Marcela Tiganus, 32 ani, casnica, Gura Calitiei


"In sezonul reducerilor fac cumparaturi, dar si acum in limita posibilitatilor. Nu luam chiar orice, numai de dragul reducerilor. Chiar daca vara e pe sfirsite, daca produsul respectiv merita cumparat, il iau. Este bine ca se fac si la noi reduceri pentru ca unele produse merita a fi cumparate la un pret mai mic. Trebuie insa atentie la articole, pentru ca unele mai au si defecte si nu sint de o calitate prea buna."


Alina Stefan, 17 ani, eleva, Golesti


"Majoritatea persoanelor prefera acest sezon al reducerilor. Eu vreau mai mult sa investesc banii in excursii, sa plec cu parintii la mare, la munte, mai mult decit sa-mi cumpar haine. Daca totusi gasesc ceva care sa merite, cumpar acel lucru. Mi se intimpla insa de multe ori sa-mi placa un lucru, dar cind nu este la reduceri. Cele care au discounturi sint de obicei cu defecte."


Mihaela Puscaciu, 17 ani, eleva, Bucuresti


"Eu sint din Bucuresti si am iesit azi in oras special pentru aceste reduceri sa vad daca gasesc ceva frumos. Dar nu am gasit mare lucru, chiar daca am intrat in majoritatea magazinelor. Poate s-au vindut sau au mici defecte. Faptul ca nu toate magazinele au reduceri este problemea lor. Ei decid daca practica sau nu acest sistem."


Lucia Grigore, 55 ani, invatatoare, Focsani


"Fiind acum sezonul reducerilor imi place sa merg in magazine sa vad daca gasesc ceva frumos care sa merite a fi cumparat. Mi-am luat si anul acesta de la un magazin de incaltaminte un articol. Sint atenta la produse pentru ca mai pot avea si cite un mic defect. Daca sint la reduceri, cred ca aceasta este adevarata lor valoare."


Florina Petre, 26 ani, profesor, Focsani


"Imi place sa fac cumparaturi si in sezonul reducerilor. Sint atenta tot timpul la produsele pe care le cumpar, nu numai cind sint reduse. Nu mi s-a intimplat sa achizitionez un produs mai ieftin si acesta sa aiba vreun defect. Nu astept reducerile sa-mi cumpar ceva. Cumpar ce-mi place, indiferent daca sint reduceri sau nu."


Mirela Nica, 40 ani, consultant bancar, Focsani


"Nu pot spune ca imi place sa fac cumparaturi mai mult in sezonul reducerilor. Intru de curiozitate in magazin iar daca imi place ceva si merita cumparat, fac acest lucru. Consider ca nu intotdeauna produsele reduse au defecte."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Dana SLINK


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.