Jurnalism cetatenesc

Focsanenii sint oameni cu bani si vor merge la mall

Ziarul de Vrancea
16 aug 2007 1201 vizualizări
municipiul Focsani va intra in curind in rindul marilor orase

Focsaniul va fi si el in rindul marilor orase din tara si nu numai, prin deschiderea in aceasta toamna a unor magazine internationale de tip supermarket. Grupul de firme Rosca a incheiat inca o afacere banoasa prin inchirierea spatiilor celor doua magazine Mara, lantului de retail Billa Romania. Acestea vor fi inchise la sfirsitul acestei luni, urmind ca inaugurarea noilor centre comeciale sa fie programata la inceputul lunii noiembrie. Deasemenea, va mai apare un alt supermarket deschis de concernul german Kaufland si un mall pe centura orasului. Am stat de vorba cu cititorii nostri pentru a afla parerea lor despre aceste centre comerciale. Raspunsurile lor le puteti citi in rindurile urmatoare:


Elena Musca, 14 ani, eleva, Colegiul "M. Kogalniceanu", Focsani


"Cred ca este foarte bine sa apara alte supermarketuri si la noi in oras. Astfel se diversifica oferta si avem de unde alege. Am mai auzit ca vor aparea asemenea centre de cumparaturi dar nu stiam exact care vor fi ele. Parerea mea este ca efectul asupra preturilor este unul relativ, depinde de politica adoptata de conducerea supermarketului. Despre centrele comerciale tip mall nu stiu prea multe, dar cred ca vor fi binevenite. La cit de mic este orasul nostru si la cit de putine lucruri interesante sint aici, in mod sigur prezenta unui mall va prezenta interes. In afara de centre comerciale am dori totusi si terenuri de sport unde putem face putina miscare."


Ileana Ciuciur, 48 ani, bucatar, Focsani


"Nu stiam despre aparitia altor supermarketuri, dar este bine acest lucru. Cumparaturile mi le fac de obicei din astfel de centre comerciale, mai ales de acolo unde au preturile mai mici. Pentru cei care locuiesc in centru, si sint multi acestia, este binevenit un astfel de supermarket. Este bine sa-ti poti face cumparaturile din acelasi loc. Nu stiu prea multe despre mall-uri, dar vor fi binevenite si in orasul nostru. Focsanenii sint oameni cu bani si vor merge sigur la cumparaturi in mall. Consider ca vor avea succes. Cred insa ca pentru tineri ar fi necesare si alte locuri pentru a-si petrece timpul liber, nu numai la cumparaturi."


Mioara Sandulescu, 63 ani, pensionar, Focsani


"Nu am auzit de aceste supermarketuri care se vor deschide la noi in oras. Ma bucur insa sa aud ca apar altele si la noi. Nu cred ca preturile din magazinele deja existente vor fi influentate de aceste noi aparitii. Cu cit sint mai multe astfel de centre comerciale, creste concurenta si cumparatorii il vor alege pe cel mai bun. Imi place sa-mi fac cumparaturile din acelasi loc, sa nu mai alerg in mai multe parti. De asemenea, prezinta interes pentru mine si prezentarea produselor. Conteaza si asta atunci cind alegi."


Cati Simion, 18 ani, eleva, Focsani


"Nu stiam ca se vor deschide alte centre comerciale si unele din cele existente vor disparea. Cred ca ar fi interesant sa apara si la noi astfel de supermarketuri, mai mari decit cele de acum, mai ales in aceasta perioada a anului cind creste cererea. Imi place sa intru intr-un astfel de centru de cumparaturi si sa iau de acolo tot ce-mi trebuie. Cred ca si prezenta unui mall este buna dar pina nu-l vedem, nu credem. Mi-ar placea de altfel sa existe la noi si locuri pentru petrecerea timpului liber."


Anonim


"Nu am auzit de deschiderea altor centre comerciale la noi in oras. Parerea mea este ca, la cit de mare este orasul, erau de ajuns cele existente. Nu pot spune ca ma bucura aparitia acestora. Ca sa poti face acest lucru trebuie sa ai bani. Sint destule locuri de unde poti cumpara la preturi mici multe produse. Dar focsanenii sint oameni cu bani si pe acestia sigur ii vor bucura aceste supermarketuri si mall-ul respectiv."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.