Jurnalism cetatenesc

Este zgomotos, dar care oras nu este?

Ziarul de Vrancea
10 aug 2007 590 vizualizări
Focsaniul este mai zgomotos in aceasta perioada a anului, odata cu venirea in oras a celor care lucreaza in strainatate

Din ultimul raport al Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Vrancea reiese ca municipiul Focsani mai are pina sa fie considerat mare metropola, cel putin din punct de vedere al poluarii. Desi este circulat de multe masini, nici poluarea fonica nu este asa de mare. In urma unui studiu s-a dovedit insa ca doar anumite zone sint mai zgomotoase si asta numai intr-un interval orar din zi, incepind dupa prinz si pina seara, cind locuitorii ies de la serviciu. Putem adauga si faptul ca, in aceasta perioada a anului, orasul devine mai aglomerat, odata cu venirea celor plecati la munca in alte tari europene. Parerile cititorilor nostri cu privire la acest aspect le puteti afla din sondajul urmator:


Sandica Caliteanu, 49 ani, pensionar, Focsani


"Orasul Focsani este un oras frumos, curat, care mie imi place. Este si zgomotos, dar care oras nu este? In multe orase s-au inmultit masinile. Am remarcat in aceste zile ca este mai aglomerat si mult mai mult zgomot, deoarece au venit acasa cei care sint plecati sa munceasca in alte tari. Astfel ca este normal sa fie mai populat, iar circulatia masinilor sa fie ingreunata."


Stela Milea, 57 ani, pensionar, Focsani


"Eu locuiesc in cartierul Sud si imi place ca este mult mai curata zona, fata de anii din urma. Acum insa este si mai mult zgomot in cartier, la orice ora, in special noaptea. Aceste noi motociclete, motoscutere ale tinerilor sint greu de suportat. Nu numai in privinta zgomotului pe care il fac la ore nepotrivite, dar sint si periculoase, pentru ca cei care le conduc nu sint atenti."


Coca Voica Stanciu, 54 ani, liber profesionist, Focsani


"In aceasta perioada am remarcat ca este mai aglomerat orasul, dar se datoreaza celor care au venit acasa din Italia si nu numai. Cred ca mai ales in luna august este mai aglomerat si mai zgomotos. Nu-mi plac soferii care nu sint politicosi si vorbesc urit. Mi s-a intimplat sa fiu apostrofata chiar pe trecerea de pietoni si nu este frumos. Este mai zgomotos orasul fata de alti ani, chiar si noaptea. Nimeni nu ia in considerare faptul ca locatarii mai dorm, fie ca sint ei copii, batrini sau salariati care trebuie sa se trezeasca odihniti pentru serviciu."


Aneta Nache, 62 ani, pensionar, Urechesti


"Trebuie sa fie mai aglomerat daca au venit romanii nostri care lucreaza in strainatate. Este frumos sa vina toti acasa, dar ar fi si mai bine sa stea tot timpul aici, sa nu mai plece. Tara este goala cind pleaca ei. Faptul ca vin cu bani multi este si bine pentru tara... Nu mi se pare mai zgomotos orasul in anumite momente din zi."


Magdalena, pensionar, Focsani


"Nu am sesizat daca Focsaniul este mai aglomerat sau mai zgomotos, deoarece muncim si nu avem cind sa observam. Avem alte griji mai mari. Am observat insa ca au venit si cei care muncesc in alte tari."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Mihaela BESLEAGA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.