Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Prăjitură Rusească cu branză de vaci şi cacao

Ziarul de Vrancea
26 nov 2013 2211 vizualizări
Vă prezentăm astăzi o reţetă delicioasă de desert

Aluat:100 g unt, 1/3 * pahar zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie, 1 lingură cacao pudră, 1 ou, cca. 1 1/2 pahar făină, 1 linguriţă praf de copt.

Umplutură: -1/2 pahar stafide sau alte fructe uscate/nucă, alune ori coajă rasă de lămaie etc, 30 g unt, 3 ouă, 500 g branză de vaci, 2/3 * pahar zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie, 1 linguriţă amidon, 1 praf de sare,
* pahar cu o capacitate de 250 ml.


Preparare:

Aluat: Topiţi untul şi lăsaţi să se răcorească puţin. Adăugaţi zahărul, esenţa de vanilie, amestecaţi, puneţi cacao şi omogenizaţi bine să nu rămană cocoloaşe. Înglobaţi oul, apoi făina cernută împreună cu praful de copt şi frămantaţi un aluat care nu se lipeşte de mană. La nevoie adaugaţi încă 1- 2 linguri de făină. Înveliţi 1/3 din cantitatea de aluat în folie alimentară şi daţi la congelator pentru 15- 20 min, iar cantitatea rămasă întindeţi-o în foaie, cel mai uşor prin presare cu mana, într-o tavă (20 x 20 cm) tapetată cu hartie de copt.

Umplutură: Spălaţi stafidele şi puneţi la scurs. Topiţi untul şi lăsaţi să se răcorească. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile puneţi-le la frigider pană vor fi întrebuinţate, iar gălbenuşurile frecaţi-le puţin cu o lingură de lemn. Daţi deoparte. Pasaţi branza de vaci, adăugaţi zahărul, esenţa de vanilie şi amestecaţi bine. Puneţi peste compoziţia cu branză, întai gălbenuşurile, urmate de untul topit şi răcorit, stafidele scurse, amidonul, amestecand bine de fiecare dată. Înglobaţi albuşurile bătute spuma tare cu un praf de sare, amestecand uşor, prin răsturnare, de jos în sus, folosind o lingură de lemn. Turnaţi peste blatul din tavă şi nivelaţi.
Radeţi deasupra aluatul pus la congelator, pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Daţi la cuptorul preancălzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pană ce prăjitura este coaptă. Scoateţi din tavă şi lăsaţi să se răcorească pe un grătar. Să aveţi poftă!
Sursa: reteteculinare.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.