Viața satului

Info-Util

Mihai Boicu
13 oct 2013 976 vizualizări
Guvernul a decis să subvenţioneze în continuare motorina pentru agricultură, la şedinţa care a avut loc săptămana trecută.

Potrivit ministrului Agriculturii, facturile fermierilor depuse la APIA vor fi decontate după ce Hotărarea Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial. “Sumele care sunt prevăzute a fi decontate pe parcursul anului 2013 sunt de 125 milioane lei, iar pe parcursul anului 2014 de 430 milioane lei. Avem prevăzute 550 de milioane lei pentru subvenţionarea accizei la motorina utilizată în agricultură”, a declarat Daniel Constantin.

* Din 16 octombrie ar putea începe plata avansului de 50% din plăţile directe unice pe suprafaţă, după cum a declarat ministrul Agriculturii. Suma totală pentru cererile depuse în 2013 este de 1,223 miliarde euro, iar plata pe suprafaţă, cel puţin la cereale, este de 139,17 euro pe hectar.

* Guvernul a stabilit nivelul plăţilor naţionale complementare. Pentru cereale suma este de 21 euro, iar în total se va ridica la 160,17 euro  la hectar.

* Executivul a aprobat în şedinţa de săptămana trecută modificările la cadrul general de implementare a măsurilor cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013. Durata maximă de execuţie a investiţiilor ce presupun construcţii – motaj va fi de 2 ani şi de 1 an pentru investiţiile în achiziţiile simple, fără leasing financiare. Prelungirea se va face cu acordul APDRP pentru cel mult şase luni şi cu aplicarea penalităţilor prevăzute în contractul de finanţare, astfel încat durata maximă de execuţie a investiţiilor să nu depăşească termenul de 30 septembrie 2015 şi ultima plată să nu depăşească 31 decembrie 2015.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.