Viața satului

Cel mai bun pădurar vrancean este Mircea Stoica

Gabriel Sava
4 sep 2013 3647 vizualizări
Pădurarul de la Soveja are deja experienţă la faza naţională a concursului

Mircea Stoica, silvicultor la Ocolul Silvic Soveja, a obţinut zilele trecute locul I la concursul anual care are loc între pădurarii vranceni, intitulat “Cel mai bun pădurar”. Mircea Stoica a acumulat punctajul cel mai bun după toate probele concursului care au vizat verificarea atat a cunoştinţelor teoretice cat şi a deprinderilor practice. “Pe locul întai s-a situat dl Mircea Stoica, de la Ocolul Silvic Soveja, care va fi şi reprezentantul judeţului la faza naţională a concursului care are loc luna viitoare la Piatra Neamţ. Locul doi a fost ocupat de Mircea Stoian, de la O.S. Focşani iar pe locul trei s-a situat Gheorghe Coroamă, de la O. S. Dumitreşti”, ne-a declarat Titi Olteanu, purtătorul de cuvant al Direcţiei Silvice Focşani. Concursul a avut loc la Beciu, pe raza Ocolului Silvic Focşani, iar candidaţii au susţinut un test de cunoştinţe teoretice, apoi de recunoaştere a unor specii de arbori, determinarea unor dimensiuni cu ajutorul dendrometrului etc. Trebuie spus că reprezentantul Ocolului Silvic Soveja are la activ alte trei participări la faza naţională a acestui concurs, în 1996, 2009 şi 2010, unde s-a clasat, de fiecare dată, pe poziţia secundă. Pe langă diplome, ocupanţii podiumului au primit şi o recompensă financiară, respectiv trei salarii pentru locul 3, patru salarii pentru locul 2 şi cinci salarii pentru primul loc. Ziarul de Vrancea îi urează succes silvicultorului vrancean la confruntarea naţională de la Neamţ! (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.