Viața satului

Panciul, Odobeştiul şi Coteştiul intră în proiectul “Drumul podgoriilor”

Mihai Boicu
4 aug 2013 2378 vizualizări
In cele trei localităţi vor fi organizate evenimente în timpul Festivalul Viei şi Vinului

Localităţile din cele mai importante podgorii din Vrancea au fost atrase de Consiliul Judeţean în proiectul “Drumul podgoriilor vrancene”. Conform graficului de implementare a proiectului, concomitent cu Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului “Bachus 2013”, în Coteşti, Panciu şi Odobeşti se vor desfăşura trei evenimente consecutive. Prima zi va fi identificată cu etapa culesului, care va avea loc la Coteşti. A doua zi va fi dedicată producerii mustului, la Odobeşti. În ultima zi, turiştii vor fi invitaţi să viziteze hrubele lui Ştefan cel Mare şi să participe la manifestările organizate la Panciu. Potrivit hotărarilor adoptate la şedinţa de joi, CJ va asigura în Panciu, Odobeşti şi Coteşti managementul proiectului, reconstituirea artistică a meşteşugului tradiţional al culesului viţei de vie de către o formaţie populară din Vrancea, asigurarea celor trei standuri expoziţionale, difuzarea unui clip TV la două posturi naţionale de televiziune, conferinţe şi comunicate de presă. Autorităţile locale trebuie să asigure un spaţiu inclus în domeniul public pentru desfăşurarea evenimentului, asistenţă pentru echipa de implementare a proiectului, asistenţă pentru firma care va fi declarată caştigătoare a contractului de organizare de evenimente, spaţiul necesar pentru cele trei standuri expoziţionale, expozanţi locali pentru a expune obiecte de artă tradiţională şi produse specifice zonei, fără scop comercial. De asemenea, la evenimente trebuie să participe primarii celor trei localităţi. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
george, acum 3925 zile, 16 ore, 50 minute, 4 secunde
alte paranghelii alti bani publici cheltuiti aiurea ...
ceatateanu", acum 3925 zile, 17 ore, 9 minute, 36 secunde
In fiecare podgorie ar trebui sa existe un spatiu,restaorant,cu un specialist in vinuri unde poti degusta vinurile din podgorii,cele medaliate sau din cramele particulare cu preturi si de unde pot fi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.