Viața satului

Info-util: Credite pentru agricultori cu plafon la dobandă

Mihai Boicu
1 iun 2013 992 vizualizări
Ministerul Agriculturii vrea să impună un plafon maxim al dobanzii pentru creditele care se acordă beneficiarilor de plăţi derulate prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură.

Potrivit proiectului dat publicităţii de minister, dobanda la creditele în lei ar putea fi ROBOR 3M ^ maxim 3%, iar la creditele în euro – EURIBOR 3M ^ maxim 4%. De asemenea, în funcţie de politica de creditare a băncii, ar putea fi aplicat un comision de analiză de maxim 0,5% şi un comision de gestiune de cel mult 0,08% pe lună. De asemenea, instituţiile de creditare ar putea fi obligate să dovedească că au acordat credite pentru investiţiile din agricultură, deoarece sunt mari problemele la acordarea acestor tipuri de finanţări, spun oficialii Ministerului Agriculturii.

Se apropie depunerea proiectelor pentru ferme familiale

Ministerul Agriculturii nu a anunţat, încă, o dată exactă pentru începerea sesiunii de depunere a proiectelor pentru Măsura 121, care se adresează fermelor familiale. Oficialii ministerului estimează că suma de 50 de milioane de euro va finanţa aproximativ 1000 de ferme familiale. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 125.000 de euro, din care pană la 50.000 de euro reprezintă sprijin nerambursabil prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Avand în vedere procentul destul de mic de finanţare cu fonduri europene, este foarte posibil ca persoanele interesate să nu acceseze această măsură şi să aştepte anul 2014, atunci cand va începe acordarea fondurilor europene pentru perioada 2014 – 2020.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.