Viața satului

“PNDR vine în satul tău!” a ajuns ieri la Năneşti

Gabriel Sava
4 apr 2013 1209 vizualizări
Caravana de informare privind fondurile structurale a venit să le explice fermierilor ce bani europeni mai pot obţine în 2013 şi 2014

Caravana de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului romanesc a ajuns ieri la Năneşti, una dintre cele mai mari localităţi de campie din Vrancea, cu aproape 5000 ha de teren agricol. La eveniment au fost prezente circa 40 de persoane, fermieri şi crescători de animale, primarul Neagu Stoica, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Vrancea, Gabriel Bărculescu, reprezentanţi ai APIA şi ai OJCA. “Programul care urmăreşte informarea beneficiarilor acestor fonduri a fost lansat la sfarşitul lunii februarie, ca urmare a unei colaborări între Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Consilierii caravanei pun la dispoziţia celor interesaţi materiale informative, pe langă prezentarea pe care o ţin în fiecare localitate aflată în program”, a precizat directorul Gabriel Bărculescu. Programul Naţional de Dezvoltare Rurală se derulează pe mai multe măsuri de finanţare a activităţilor agricole dar şi a celor comerciale, în legătură cu cele agricole, activităţi de agromediu etc. “Am reuşit să adunăm aici mai mulţi fermieri, crescători de animale şi cultivatori de terenuri din comună. La nivelul comunei Năneşti există 4900 ha de teren agricol, peste 85% din suprafaţă este arendată, sunt societăţi care lucrează aceste suprafeţe, şi doar o mică suprafaţă este lucrată direct de proprietari. Aştept acum, după vizita acestei caravane, o mobilizare mai bună a fermierilor şi o accesare mai bună a fondurilor pentru societăţile care lucrează în domeniu”, a declarat şi primarul Neagu Stoica. Caravana merge zilnic în cate două localităţi, echipa care a fost ieri la Năneşti avand arondate mai multe comune din zona judeţelor Vrancea, Bacău, Buzău, Brăila dar şi Tulcea. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.