Viața satului

Sătenii îşi pot găsi de muncă prin Centrul de Consiliere Profesională

Raluca Manolache
10 apr 2012 1160 vizualizări
Rezultatele intermediare ale proiectului „Competenţe europene pentru mediul rural” au fost prezentate de Mona Muscă

Proiectul „Competenţe europene pentru mediul rural”, care se implementează şi în judeţul Vrancea, a ajuns la un prim bilanţ. Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională – Eleutheria (CADI) a organizat la Galaţi,  6 aprilie, o întîlnire regională intermediară în cadrul acestui proiect finanţat din fonduri europene şi implementat în parteneriat cu Institutul Român de Training. Rezultatele intermediare ale proiectului au fost prezentate de fostul parlamentar liberal Mona Muscă,  expert relaţii publice şi comunicare, iar la acest eveniment au fost invitate autorităţile publice, lideri ai comunităţilor locale şi beneficiari ai serviciilor oferite în proiect. Echipa de proiect, care îşi desfăşoară activitatea în Centrele locale de Consiliere Profesională din Constanţa, Focşani şi Galaţi, a oferit o imagine asupra derulării proiectului în regiunea Sud-Est.  „Rezultatele proiectului pînă la finalul lunii martie 2012 sînt pozitive: peste 1.000 de persoane consiliate, aproximativ 260 de persoane încadrate în cursuri de calificare, peste 130 de beneficiari certificaţi în urma cursurilor de perfecţionare şi antreprenoriat, 4 ateliere de meşteşuguri tradiţionale încheiate cu succes, un dialog reuşit cu angajatorii locali, aproximativ 40 de persoane selectate pentru a beneficia de servicii de consultanţă. Sîntem bucuroşi de primirea foarte călduroasă pe care am avut-o în toate comunităţile rurale cu care am lucrat. Atît liderii, cît şi beneficiarii au văzut în acest proiect o oportunitate de reuşită profesională şi o şansă în plus pentru comunitate de a se dezvolta”, a declarat Aura Matei, manager proiect. Proiectul „Competenţe europene pentru mediul rural, prin care oamenii din mediul rural sînt ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă sau să-şi deschidă o afacere, continuă în regiune pînă în iunie 2013. Cei interesaţi să beneficieze de acest proiect pot suna la numărul gratuit al proiectului 0800080202 sau pot merge la sediul centrului local aflat în strada Ştefan cel Mare nr. 29, Focşani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.