Viața satului

Info-Rural:Gugeşti: Primăria colectează taxe din alte comune

Mihai Boicu
1 apr 2012 1664 vizualizări
Primarul Vasile Vatră a decis să-şi trimită subordonaţii în comunele în care locuiesc proprietarii din alte localităţi care au terenuri în Gugeşti pentru a colecta impozitele aferente.

“Fac deplasări de două ori pe lună în comunele Tîmboieşti, Gura Caliţii, Bordeşi, Dumitreşti. Are omul un pogon de pămînt, pentru 20 de lei nu-l mai chem la noi, se duce angajatul nostru cu chitanţierul şi a rezolvat”, a declarat primarul Vasile Vatră. Cea mai mare suprafaţă în comuna Gugeşti o deţin locuitorii din Bordeşti, aproximativ 60 de hectare. (M. B.)

Slobozia Ciorăşti: Credit pentru finalizarea limentării cu apă

Autorităţile locale au decis să contracteze un împrumut pentru a finaliza lucrările la alimentarea cu apă a comunei. Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, este vorba de o sumă de 700.000 lei, pentru o perioadă de 90 de luni. Licitaţia a fost cîştigată de CEC Bank, singura bancă care a depus ofertă, iar valoarea contractului este de 226.851 lei, fără TVA. (M. B.)

Boloteşti: Factura la iluminat a scăzut la 60%


Primăria Boloteşti a înlocuit vechile becuri care asigurat iluminatul stradal în comună cu lămpi economice. Cinci dintre acestea consumă cît un bec vechi, susţine primarul. “Acum avem 850 de lămpi stradale în comparaţie cu 300 înainte şi plătim 60% din factură. Pe timp de iarnă, costul iluminatului era de 30 de milioane lei vechi, iar pe timp de vară de 14 – 15 milioane lei vechi”, spune primarul Ştefan Sîchin. (M . B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.