Viața satului

Tur rural:Negrileşti: Documente refăcute cu declaraţii

Mihai Boicu
25 mar 2012 1174 vizualizări
Autorităţile locale încearcă să refacă documentele localităţii, după ce sediul primăriei a ars într-un incendiu violent.

Dacă în ceea ce priveşte registrele stării civile nu sînt dificultăţi deosebite, cu totul alta se prezintă situaţia în cazul registrului agricol. “Trebuie să refacem registrul pe baza declaraţiilor pe propria răspunderilor ale locuitorilor. Nu avem de unde lua documente pentru că Negrileştiul se află într-o zonă care nu a fost colectivizată”, a declarat primarul Emil Văsuianu. Comuna Negrileşti a fost înfiinţată în anul 2003, în urma unui referendum local, aprobat ulterior de Parlament. (M. B.)

Gugeşti: Primăria izolează blocurile din comună

Primăria a scos la licitaţie un contract în valoare de 2,7 milioane lei pentru reabilitarea termică a blocurilor din localitate. Potrivit fişei de date a achiziţiei, blocurile nu au fost reabilitate din perioada construcţiei lor, înainte de 1980. Lucrările de reabilitate termică trebuie realizate în termen de 24 de luni de la data încheierii contractului. Investiţia va fi realizată cu bani de la bugetul local, dar şi cu fonduri puse la dispoziţie prin programul guvernamental privind reabilitarea termică a locuinţelor. (M. B.)

Cîmpuri: Se proiectează staţia de epurare

Autorităţile locale au demarat procedurile pentru realizarea staţiei de eupurare şi reţelei din canalizare din localitate. Primul pas a fost scoaterea la licitaţiei a serviciilor de elaborare a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie şi asistenţă tehnică pentru acest obiectiv de investiţii. Valoarea contractului este de 507.898 lei. Fondurile pentru “Sistemul public centralizat de canalizare a apelor uzate menajere şi staţie de epurare a efluentului uzat menajer” sînt asigurate în urma obţinerii finanţării anului trecut prin proiectul cîştigat la Administraţia Fondului de Mediu. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.