Viața satului

Mandatul conducerii Obştii Poiana s-a încheiat în mai

Mihai Boicu
30 nov 2011 2117 vizualizări
Susţine preşedintele Comitetului de iniţiativă care a convocat alegeri duminică u preşedintele Simion Mocanu a afirmat că trebuie să stea cinci ani în funcţie

Mandatul actualului consiliu de administraţie s-a încheiat în luna mai, este replica Comitetului de iniţiativă care a convocat alegeri, după ce preşedintele Simion Mocanu a susţinut că a fost ales pe o perioadă de cinci ani. Ionel Bratu, şeful acestui comitet, spune că după ce s-au încheiat alegerile din 12 aprilie 2009 s-a realizat un proces verbal în care s-a menţionat propunerea ca mandatul consiliului de administraţie, din care face parte şi preşedintele, să aibă o durată de cinci ani. “Simion Mocanu a vrut să facă o şmecherie să fie preşedinte pe cinci ani. Nu a avut însă curajul să vină în faţa adunării generale şi să propună modificarea statutului”, a declarat Ionel Bratu. Acesta a precizat că nu doreşte înlăturarea actualei conduceri, în care a fost şi el ales în 2009, ci intrarea acesteia în legalitate avînd în vedere încetarea mandatului. Judecătoria Focşani a validat printr-o sentinţă din 2 mai 2009 conducerea aleasă la alegerile din 12 aprilie 2009. “Conducerea şi administrarea obştii satului Poiana, comuna Vrîncioaia, judeţul Vrancea, se realizează de către un consiliu de administraţie compus din cinci membri aleşi pe o perioadă de doi ani, cu posibilitatea de a fi realeşi”, se arată în statutul obştii, prezentat de Ionel Bratu. De asemenea, acesta spune că la cele două adunări generale convocate pe 6 şi 27 noiembrie au participat 157, respectiv 236 de membri ai obştii, în condiţiile în care Simion Mocanu a afirmat că au fost doar 71. “Tabelul nominal cu membrii obştii, în număr de 236, a fost făcut în anul 2000 şi de atunci nu s-a mai realizat nici un alt tabel. Noi am găsit la Tribunal un tabel cu 650 de membri depus de Simion Mocanu, din care 150 nu sînt semnaţi, care nu este însoţit de o hotărîre a Adunării Generale. Ionel Bratu spune că scopul Comitetului de iniţiativă este ca alegerile să fie organizate din doi în doi ani, fie înfiinţată o comisie de cenzori şi să fie transparenţă în cheltuirea banilor Obştii Poiana. Mulţi dintre obşteni s-au trezit că după ce au primit dividende în anii trecuţi trebuie acum să plătească sume importante la Casa de Asigurări de Sănătate, care ajung chiar şi la 2.400 de lei. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.