Ultima oră

Promovabilitate de numai 16,67% în Vrancea la “bacul picaţilor”

Mihaela Vlădescu
2 sep 2013 3948 vizualizări
Inspectoratul Şcolar pune situaţia şi pe seama dezinteresului elevilor, care au refuzat să vină la orele de meditaţii organizate în această vară în şcoli.Inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia propune o singură sesiune a Bac-ului, iar media de promovare să fie de minim 5,00


Numai 16,67% dintre candidaţii care au susţinut examenul de Bacalaureat în această sesiune au promovat. Datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea arată că doar 207 candidaţi au obţinut medii de trecere, cei mai mulţi din serii anterioare. Cei care au promovat examenul maturităţii spun că notele au fost muncite şi au sărit în sus de bucurie cand au văzut listele cu rezultatele. “O să mă îmbăt de bucurie, fac cinste!”, a sărit exaltat unul dintre “reuşiţi”, care spune că a stat toată vara cu “burta pe carte”. La această sesiune s-au înscris 1.512 candidaţi, dintre care 270 au absentat. Din cei 1.242 de elevi care s-au prezentat, 1.035 au fost respinşi, majoritatea (816) cu medii mai mici de 5,00. Cei mai mulţi promovaţi – 185 – au obţinut medii situate între 6 şi 6,99, 20 au obţinut medii situate între 7 şi 7,99, iar doi au obţinut medii mai mari de 8,00. Nici un candidat din ţară nu a reuşit să ia 10 curat la această sesiune a examenului, în condiţiile în care la prima ediţie a examenului am avut patru teze perfecte. Situaţia pe unităţi de învăţămant arată că la Colegiile “Cotea”, “Asachi”, “Edmond Nicolau” şi “Gh. Balş“ situaţiile sunt dramatice. De aici au provenit cei mai mulţi candidaţi, iar procentele de promovare sunt situate între 13,45 % şi 28,77%.
Luminiţa Balaban: “Trebuie să te pregăteşti pentru a promova”
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că procentul, deşi nu este mulţumitor, este mai bun decat media naţională. La nivel naţional, cel mai mare procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Arad (35,9%), în timp ce procentul cel mai scăzut s-a înregistrat în judeţul Ilfov (9,8%). Comparativ cu anul 2012, când procentul de promovare a fost, pentru aceeaşi sesiune, de 25,49%, în acest an se constată o scădere cu 5 puncte procentuale. “Candidaţii au avut tot sprijinul profesorilor care au asigurat pregătire suplimentară pe parcursul verii, dar nu toţi elevii au răspuns prezent acestui program de lucru. Promoţia curentă are un procent de promovare de 15,78%, iar promoţiile anterioare de 18,11%, ceea ce arată că elevii din seria curentă provenţi din corigenţi în mare parte, au participat pentru prima dată la examenul de Bacalaureat. Ceilalţi au participat la mai multe sesiuni şi au conştientizat că trebuie să te pregăteşti pentru a promova. Cei care nu au promovat probabil că se vor pregăti mai bine pentru anul viitor”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ, Luminiţa Balaban, preşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat.


Şefa IŞJ vrea bacalaureaţi de nota 5


Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean lansează ideea unei singure sesiuni a examenului de Bacalaureat, organizate în vară. “Mereu toamna procentul de promovare este mic. De aceea, eu susţin ideea organizării unei singure sesiuni a examenului de Bacalaureat, cu media de promovabilitate de minim 5,00. În acest mod vom avea acelaşi număr de candidaţi promovaţi iar costurile cu organizarea şi desfăşurarea acestui examen ar fi mai mici”, a precizat profesoara Vasilica Zaharia. Nemulţumiţii au depus 302 contestaţii, cele mai multe – 112 – la limba şi literatura romană, restul la biologie – 66 şi matematică - 53. Lucrările lor vor fi reevaluate, rezultatele finale urmand să fie afişate pe 5 septembrie 2013. (Mihaela VLĂDESCU)


Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro puteţi consulta rezultatele obţinute de candidaţi la ediţia de toamnă a bacalaureatului, dar şi promovabilitatea pe unităţi de învăţămant.

 

 

Promovabilitate de numai 16,67% în Vrancea la sesiunea a doua a Bac-ului

Numai 16,67% dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în această sesiune au promovat.

 

Datele provizorii ale Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că doar 207 candidaţi au obţinut medii de trecere, cei mai mulţi din serii anterioare. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că procentul, deşi nu este mulţumitor, este comparativ cu media naţională. “Candidaţii au avut tot sprijinul profesorilor care au asigurat pregătire suplimentară pe parcursul verii, dar nu toţi elevii au răspuns prezent acestui program de lucru. Promoţia curentă are un procent de promovare de peste 15%, iar promoţiile anterioare de peste 18%, ceea ce arată că elevii din seria curentă provenţi din corigenţi în mare parte, au participat pentru prima dată la examenul de bacalaureat. Ceilalţi au participat la mai multe sesiuni şi au conştientizat că trebuie să te pregăteşti pentru a promova. Cei care nu au promovat probabil că se vor pregăti mai bine pentru anul viitor”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ, Luminiţa Balaban, preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat. Nemulţumiţii pot depune contestaţii în centrele de examen pană la ora 16,00, urmand ca rezultatele finale să fie afişate pe 5 septembrie 2013. (M. V.)

In atasament puteti vedea ce note s-au luat la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.